Прес-центр4 червня 2020, 11:06

03 червня відбулося чергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій

Новопсковська райдержадміністрація повідомляє, що 3 червня 2020 року під головуванням Світлани Слюсарєвої, голови Новопсковської районної державної адміністрації, відбулося чергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. На порядку денному розглядалися питання протидії поширенню COVID-19 на території Новопсковського району та питання послаблення карантинних норм. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20.05.2020 № 392 та етапів послаблення протиепідемічних заходів передбачена можливість послаблення протиепідемічних заходів, проте у зв’язку з нестабільною епідемічною ситуацією на території району, встановленням нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19 в с. Піски та виявлення нових підозр на захворювання, було прийнято рішення розглянути питання послаблення карантинних норм на території району 22.06.2020 після закінчення дії карантину в країні та стабілізації епідемічної ситуації в районі. Окрім цього було скасовано попереднє рішення районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 25.05.2020, що дозволяло відвідування закладів дошкільної освіти на території району.
В районі системно проводиться активна робота щодо попередження поширення коронавірусної інфекції, у тому числі і у здійснені діагностичних досліджень серед населення. З березня поточного року мобільною бригадою КНП «Новопсковське ТМО» було організовано дослідження методом ПЛР 290 осіб, що становить 15 % від обласного показника. На сьогодні ми знову чекаємо від ДУ «Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України» результати лабораторних ПЛР-тестувань на COVID-19 зразків збору біологічного матеріалу 19 осіб, у тому числі: 3 особи, яким встановлено підозру захворювання на COVID-19, 3 особи, що перебувають на обсервації, 3 особи, що потребують планової госпіталізації та 10 осіб, які прибули з-за кордону та знаходяться на самоізоляції. Існує велика ймовірність того, що в деяких осіб ці лабораторні дослідження будуть мати позитивний результат.
В котре звертаємось до всіх мешканців Новопсковського району, з метою недопущення поширення COVID-19, збереження Вашого здоров’я і вчасного виходу району з карантину дотримуйтесь фізичного дистанціювання та правил особистої гігієни навіть під час послаблення карантинних заходів.