Прес-центр9 грудня 2020, 16:12

03 грудня підписано Меморандум з Урядом Швейцарії про виробництво апаратів штучної вентиляції легень в Україні

03 грудня Віце-прем'єр-міністеркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольгою Стефанішиною підписано Меморандум з Урядом Швейцарії про виробництво апаратів штучної вентиляції легень в Україні http://eu-ua.org/novyny/olga-stefanishyna-pidpysala-memorandum-z-uryadom...
Це рішення дозволить залучити грант у розмірі до 1,5 млн швейцарських франків (понад 1,6 млн дол США) для будівництва виробничої лінії з випуску апаратів вентиляції легень у Хмельницькому.

«Відкриття на Хмельниччині виробничої лінії з виготовлення апаратів штучної вентиляції легень дозволить забезпечити державні медичні заклади доступним обладнанням та гарантувати допомогу тяжкохворим пацієнтам на коронавірус. Важливо також і те, що це рішення підтримає економіку України. Саме такий формат локалізації виробництва дозволяє створити нові робочі місця, забезпечити обмін досвідом і технологіями та, водночас, укріпити нашу співпрацю з міжнародними партнерами. Символічно, що центром для європейських інвестицій стане місто, де ми плануємо відкрити наступний Офіс з євроінтеграції», - зазначила Віце-прем'єрка Ольга Стефанішина.