Прес-центр10 березня 2020, 16:03

10 березня 2020 року Новопсковщина долучилася до масштабної патріотичної акції «Луганщину єднає слово Кобзаря»

Двісті шість років минуло з того часу, як народився геній українського слова Тарас Шевченко. Шануючи  Великого Кобзаря як символ українства, можемо стверджувати, що Україна, без перебільшення, постала завдяки шевченківському незламному духу, його думкам і українському слову!

           10 березня 2020 року  Новопсковщина долучилася до масштабної патріотичної акції «Луганщину єднає слово Кобзаря», що передбачає встановлення рекорду з одночасного спільного читання вголос поезії Тараса Шевченка з реєстрацією в Книзі рекордів України. На центральній площі Новопскова зібралося близько 500  чоловік - представників  підприємств, установ, організацій,  громадськості, учнівської молоді району та Новопсковської ОТГ,  районної державної адміністрації на чолі з в.о. голови Світланою Слюсарєвою.  О 13-00 площа наповнилась безсмертними рядками з поеми Т. Шевченка  «Сон».    Захід  продовжила    Людмила     Потапенко,     яка     виконала  баладу Т. Шевченка «Утоплена». Керівник Новопсковського літературно-поетичного об’єднання  «Ліра» Раїса Мізірна  звернулася до присутніх словами власних поетичних рядків.

          Тож сьогодні Новопсковщина разом з усією Луганщиною долучилися до встановлення Рекорду України! Хай Тарасове пророче слово живе не тільки на сторінках підручників, а й у наших душах!