Прес-центр13 грудня 2019, 09:12

14 грудня День ліквідатора

Дорогі учасники ліквідації наслідків

 Чорнобильської катастрофи!

Шановні друзі!

        33 роки пройшло з тих пір, коли в Україні сталася найбільша в світі  техногенна катастрофа - аварія на Чорнобильській АЕС. Вона стала болючою історією і залишається важкою спадщиною майбутнім поколінням. Однак, наслідки цієї трагедії могли бути ще набагато масштабнішими.

        14 грудня вже давно називають Днем ліквідатора. Адже цей день не тільки свічка пам’яті на честь загиблих учасників ліквідації аварії, а й визначна дата, що згуртувала величезну кількість людей перед лицем великої біди.

       Нині ми низько схиляємо голови перед усіма, хто пішов тоді у ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті. Глибоко вдячні всім учасникам ліквідації наслідків найбільшої техногенної катастрофи, які виявили героїзм, самовідданість та мужність в тих екстремальних обставинах.

       Хай залишиться в минулому й ніколи не повториться жах Чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир, спокій і процвітання.

Щиро бажаю всім вам та вашим родинам  міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди. Хай завжди поруч з вами буде людська подяка за ваші добрі справи!

      А тим, кого з нами вже немає – вічна і світла пам’ять…

В.о. голови райдержадміністрації Світлана Слюсарєва