Прес-центр17 лютого 2020, 09:02

15 лютого 2020 року в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31-а річниця виведення радянських військ з Афганістану. В цей день ми віддаємо данину мужності, самовідданості, вірності військовому обов’язку в

 

         Сьогодні в смт Новопсков у сквері «Перемоги» відбувся урочистий мітинг з нагоди вшанування учасників бойових дій на території інших держав. У заході взяли участь воїни - інтернаціоналісти, представники органу виконавчої влади та місцевого самоврядування, жителі селища та молодь.

          У ході проведення заходу були згадані ті страшні події афганської війни. І про те, що це горе не оминуло і  Новопсковщину. Зі 123 юнаків Новопсковського району, двоє - залишились на тій війні, це Валерій Кіях, Іван Капустін. В пам’ять про загиблих земляків сьогодні названі їх іменами вулиці  рідних сіл.

Учасники заходу вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятного знаку.

Також в ході проведення заходу не залишилися без уваги учасники тих подій. За значний особистий внесок у розвиток ветеранського руху, плідну громадську діяльність Листами подяки Луганської обласної державної адміністрації та Грамотами Новопсковської районної державної адміністрації Луганської області та Новопсковської районної ради були нагороджені члени районного відділення Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів - інтернаціоналістів).

В церемонії нагородження взяли участь перший заступник голови, виконуючий обов’язки голови Новопсковської районної державної адміністрації Луганської області Світлана Олександрівна Слюсарєва та голова Новопсковської районної ради Борис Вікторович Лебедєв.

         Афганістан ще довго буде щеміти в грудях багатьох із нас, бо загиблих не повернути. Наша пам'ять до цього часу, свято зберігаючи подвиг батьків і дідів у Другій Світовій війні, назавжди ввібрала в себе і біль афганських втрат. Найвищою нагородою для тих, хто уцілів, є життя, а для загиблих – пам'ять.