Прес-центр21 листопада 2019, 13:11

21 листопада ми відзначаємо День Гідності та Свободи на честь вшанування громадянської мужності учасників Помаранчевої революції та Революції Гідності у відстоюванні прав людини та європейського майбутнього України, їх відданості ідеалам свободи, справедл

 

         Цей День є символом двох революцій, які змінили Україну і стали беззаперечним доказом відродження держави та нації, утвердження того, що події на Майдані змінили нас, об’єднавши в єдиній, соборній та незалежній Україні.

                Сьогодні в смт Новопсков на площі біля районного Центру культури та дозвілля відбувся тематичний захід з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи «Вільні творять майбутнє». В заході взяли участь громадськість, молодь, делегації від підприємств, організацій району, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

         З привітальним словом до присутніх звернулася виконуючий обов’язки голови райдержадміністрації Світлана Слюсарєва, яка зазначила, що у час важких випробувань всім нам необхідно об`єднати зусилля для захисту свободи держави, що від кожного із нас залежить, в якій країні житимемо ми і наші нащадки. Також побажала всім присутнім добра, злагоди і непохитної віри на благо розквіту рідної України.

         В ході проведення заходу виступили учасник революції гідності Олександр Колесников, який поділився своїми спогадами про події 2013 – 2014 роки на Майдані Незалежності та представник молодого покоління Дарина Бухова, яка розповіла про погляд молоді на історичні події 2013 – 2014 років.

         Учасники заходу вшанували пам’ять хвилиною мовчання Героїв Небесної Сотні та українських воїнів, що віддали свої життя за гідність та волю українського народу.

         У цей день варто сказати єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків! Хай береже нас усіх Господь і слава йому за цю прекрасну країну - нашу Україну!

Герої не вмирають! Слава Україні!!!