Прес-центр22 червня 2018, 11:06

22 червня — День скорботи і вшанування пам`яті жертв війни в Україні

Щорічно, згідно Указу Президента України від 17 листопада 2000 року з метою всенародного вшанування пам'яті синів і дочок українського народу, полеглих під час Другої Світової війни 1941 — 1945 років, їх подвигу та жертовності, відзначається День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

22 червня біля Меморіалу загиблим воїнам у смт Новопсков відбулися меморіальні заходи до Дня скорботи та вшанування пам`яті жертв війни в Україні.

До пам'ятних заходів долучилися голова районної державної адміністрації Людмила Латишева, голова районної ради Борис Лебедєв, секретар Новопсковської селищної ради Тетяна Гречана, ветерани війни, представники структурних підрозділів райдержадміністрації та громадськість району.

Щороку цього дня ми згадуємо про тих, хто так і не повернувся з цієї війни, про тих, хто кров’ю і потом відстоював нашу перемогу, про тих, хто першим прийняв на себе цей страшний удар і про тих, чиї життя були покалічені і зруйновані іншими людьми.

Більше 6 тисяч Новопсковців загинуло на фронтах війни. Під час окупації району нацисти закатували до смерті 345 мирних жителів. У боях за оборону та визволення Новопсковщини загинули 1015 чоловік. Невиліковними шрамами війни зостались на землі Новопсковщини 24  братських могили.

Ми завжди пам'ятатимемо ціну, яку заплатили наші батьки і діди за надану можливість наступним поколінням жити, народжувати і виховувати дітей.

            Як данину пам’яті про тих, хто стояв на захисті Батьківщини, хто віддав своє життя заради миру на землі учасники заходу вшанувли хвилиною мовчання та покладанням   квітів до меморіалу загиблим воїнам!