Прес-центр26 листопада 2019, 14:11

25 листопада в приміщенні райдержадміністрації відбулося засідання Громадської ради при Новопсковській районній державній адміністрації

            25 листопада в приміщенні райдержадміністрації відбулося засідання Громадської ради при Новопсковській районній державній адміністрації, за участі членів громадської ради, в. о. голови райдержадміністрації Світлани Слюсарєвої, заступника голови райдержадміністрації Олександра Скорохода, начальника відділу організаційної роботи та зв’язків з громадськістю апарату райдержадміністрації Ольги Лазуренко та начальника відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Наталії Сковородки.

            На порядок денний було винесено питання про обговорення проєкту програми економічного і соціального розвитку Новопсковського району на 2020 рік.

            В ході обговорення було розглянуто основні напрямки програми, її цілі, завдання та заходи економічного і соціального розвитку району на 2020 рік. Також було зазначено, що фінансування заходів передбачених Програмою буде здійснюватися за рахунок коштів державного, обласного та  місцевих бюджетів, кошів міжнародно-технічної допомоги, а також коштів суб’єктів господарювання та підприємств району, що спрямовуються на вирішення нагальних проблем економічного-соціального розвитку району. Під час обговорення програми члени громадської ради отримали змістовні та вичерпні відповіді. Начальником відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Наталією Сковородкой було запропоновано членам громадської ради подумати і внести свої пропозиції до програми в термін до 4 грудня.

            Члени громадської ради звернулися до в.о. голови райдержадміністрації Світлани Слюсарєвої з питаннями про ремонт доріг в районі та про встановлення лежачих поліцейських на дорозі. Вона зазначила, що стосовно ремонту доріг райдержадміністрацією постійно направляються листи по всім напрямкам це і до губернатора області, і до управління розвитку та утримання мережі автомобільних доріг Луганської облдержадміністрації, і до служби автомобільних доріг у Луганській області, але нажаль відповіді на ці звернення відсутні. Що стосується встановлення лежачих поліцейських на дорозі це компетенція поліції та служби автомобільних доріг.

            Також до присутніх була доведена інформація, що зараз у мережі Фейсбук губернатор Сергій Гайдай звернувся до жителів області з пропозицією звертатися до нього з питаннями, і що він зможе щотижня давати відповіді хоча б на три із них. Тож члени громадської ради можуть звернутися до нього з цими чи іншими запитаннями через мережу і отримати відповіді.

            Діалог між представниками громадських об’єднань та влади пройшов у форматі відкритості та конструктивності.

            Також членами громадської ради було визначено дату наступного засідання та затверджено порядок денний.