Прес-центр5 квітня 2017, 15:04

5 квітня 2017 року Новопсковською райдержадміністрацією були проведені районні змагання з гирьового спорту

       5 квітня  2017 року на базі Риб’янцівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. Новопсковською райдержадміністрацією були проведені районні змагання з гирьового спорту серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів району. Цього року в змаганнях взяли участь рекордна кількість учасників - 105  спортсменів, що увійшли до складу 14 збірних шкільних команд, які боролися у трьох вікових та чотирьох вагових категоріях (до 50, 60, 70, 80 кг.) у двох вправах – поштовху та ривку. Учні 10-11 класів підіймали гирі  вагою 16 кг та 24 кг., учні 9 класів – гирі 16 кг, а наймолодші учасники учні 7-8 класів змагалися гирями вагою 12 кг. Окрім юнаків вперше у змаганнях брали участь і представниці слабкої статі. У дружній і теплій атмосфері велась цікава і безкомпромісна боротьба між юними спортсменами, адже всі прагнули виступити якнайкраще продемонструвавши свою міць і витривалість та здобувши перемогу над  суперниками.

    За результатами змагань призові місця в загальнокомандному заліку між загальноосвітніми навчальними закладами І-ІІІ ст. розподілилися наступним чином: перше місце виборола команда Риб’янцівської ЗОШ, друге-третє місце поділили  команда Пісківської ЗОШ та Кам’янської ЗОШ.  Серед загальноосвітніх навчальних закладів І-ІІ ступенів перше-друге місце поділили команда Донцівської та Заайдарівської ЗОШ, третє місце посіла – команда Булавинівської ЗОШ.

   У особистому заліку за загальною сумою двоборства найбільшу суму балів під час змагань набрали Пронька Максим у ваговій категорії до 80 кг. підіймаючи гирю вагою 24 кг набрав 122 б. та  Баран Юрій у ваговій категорії до 70 кг. підіймаючи гирю вагою гирі вагою 16  кг – набрав 195 б.

    Суддівство змагань забезпечували Пронька А. В. вчитель фізичної культури Риб’янцівської ЗОШ І-ІІІ ст., Кірєєв Євген, Шпаков Іван, Бондар Сергій, досвідчені спортсмени - майстри спорту України та кандидати у майстри спорту України з гирьового спорту, неодноразові призери чемпіонатів України з гирьового спорту тощо. Всі переможці як у командному так і особистому заліках за різними ваговими категоріями були нагороджені грамотами райдержадміністрації.

    Ці змагання стали прекрасною нагодою для юних спортсменів перевірити свої сили, а  для організаторів - відкрити нові спортивні дарування і в котре впевнитись, що Новопсковщина і надалі буде утримувати славу краю дужих чоловіків.