Прес-центр7 квітня 2017, 14:04

6 квітня відбувся районний семінар музичних керівників ДНЗ Новопсковського району

     6 квітня на базі Комунального закладу «Дошкільний навчальний заклад ясла-садок «Журавушка» Можняківської сільської ради» відбувся  районний семінар  музичних керівників  ДНЗ Новопсковського району.  Тема: «Формування у дошкільників естетичного ставлення до природи». Мета: підвищити рівень професійної компетентності музичних керівників .

      У теоретичній частині семінару музкерівник ДНЗ  "Журавушка" Міленна Юлія Іванівна  розкрила мету та завдання виховання естетичного ставлення дітей до природи,розповіла про методи, які використовують педагоги для досягнення результату на музичних заняттях . Присутні на семінарі музичні керівники  та вихователі ДНЗ району мали змогу ознайомитися з досвідом роботи музичного  керівника ДНЗ «Журавушка» , педагог приготувала багато різноманітного, корисного, практичного матеріалу, яким люб’язно поділилася з колегами.

     Юлія Іванівна познайомила колег особливостями використання методики Карла Орфа на музичних заняттях в ДНЗ « Журавушка». В методичній майстерні Міленної Ю.І. музичні керівники отримали методичні рекомендації  щодо створення дитячого оркестру в ДНЗ та отримали на згадку музичні інструменти, власноруч виготовлені педагогом.

     Під час практичної частини учасники семінару мали нагоду  переглянути мюзикл « Незвичайні весняні пригоди, в якому приймали участь діти всіх вікових груп закладу. У мюзиклі була відображена система роботи по формуванню  любові до природи у дошкільнят на музичних заняттях: використано вдало дібраний художньо-музичний репертуар( декламування віршів про  природу рідного краю,виконання пісень,хороводів) , таночки (відтворення образу природи в танцях, іграх) , відтворення звуків природи під час гри на дитячих музичних інструментах, тощо. Хочеться відмітити талановиту гру акторів-працівників дитячого садочку, які майстерно виконували ролі в мюзиклі, чарівний спів Міленної Юлії Іванівни, її віртуозну гру на музичних інструментах.

      Семінар не залишив байдужим жодного із присутніх: ще довго музичні керівники обговорювали проведений захід та ділилися враженнями.