Прес-центр9 травня 2018, 15:05

9 травня – День Перемоги!

Сьогодні, 09 травня, в смт Новопсков та населених пунктах району відбулися урочистості з нагоди 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Зокрема, в смт Новопсков розпочалося святкування Дня Перемоги виступом духового оркестру Білолуцької музичної школи.  Пізніше біля Меморіалу загиблим воїнам відбувся мітинг «Велична пам’ять Перемоги» за участі ветеранів війни, керівництва району, представників місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, районних громадських об’єднань ветеранів, учнівської молоді та громадськіскості Новопсковщини.

Зі словами щирої вдячності та побажаннями до ветеранів Другої світової війни та присутніх звернулися перший заступник, в.о. голови райдержадміністрації Вікторія Височина, голова райради Борис Лебедєв та  селищний голова Вадим Гаєв. Далі з вітальним словом виступив ветеран війни та праці, молодший командир, зв’язківець, кавалер ордена Вітчизняної війни II ступеня та ордена «За мужніть» III-го ступеня, медалі «За відвагу» Свирид Гнилобоков.

Також на свято завітав заступник директора Департаменту освіти та науки – начальник управління освіти та науки Луганської обласної державної адміністрації Тетяна Ткачова, яка зачитала звернення  голови Луганської обласної державної адміністрації - керівника обласної військово - цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з нагоди Дня пам'яті та примирення і 73-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

 Впродовж усього святкового мітингу звучали пісні воєнних років у виконанні талановитих солістів та неперевершених творчих колективів району, які подарували присутнім незабутні враження.

Учасники мітингу вшанували пам'ять загиблих у війні хвилиною мовчання та покладанням квітів до підніжжя Меморіалу загиблим воїнам та до Алеї  Героїв Радянського Союзу.