Прес-центр3 грудня 2019, 11:12

Безпека під час використання газу в побуті

 

            Пам’ятайте, що газ – це цінний дар природи, і ми повинні його споживати економно і раціонально!

 

НЕ ЗАБУВАЙТЕ ПРО ПРАВИЛА КОРИСТУВАННЯ ГАЗОМ!

Перед вмиканням побутових газових приладів необхідно провітрити приміщення, а кватирку вікна залишити відчиненою на період роботи газового приладу.

Якщо ви покидаєте житло, то обов’язково перевірте положення ручок кранів на газових приладах і на газопроводі перед ними.

 

ПАМ’ЯТАЙТЕ, що перед увімкненням газового приладу необхідно спершу піднести запалений сірник до пальника і тільки після цього відкривати кран.

Перш ніж запалити пальник духової шафи, необхідно провітрити духову шафу.

У зимовий період, у період різких похолодань, власники житлових будинків повинні проводити огляд оголовків димоходів та вживати заходи щодо запобігання їх обмерзання та закупорювання димоходів.

При відсутності тяги в димоході користування газовими приладами (котлом або колонкою) КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЕНО.

 

БУДЬТЕ ОБЕРЕЖНІ! У сильний вітер не рекомендується користуватися газовими опалювальними приладами та колонками, які мають відвід продуктів згоряння в димоходи з причини можливості виникнення зворотної тяги, при цьому продукти згоряння попадають у приміщення. Це небезпечно для життя.

 

Якщо ви покидаєте житло, то обов’язково перевірте положення ручок кранів на газових приладах і на газопроводі перед ними.

 

До відома мешканців приватних житлових будинків - у приватних будинках допускається чищення димоходів мешканцями після проходження інструктажу.

 

Власники житлового фонду та громадських будівель! Не порушуйте терміни перевірок технічного стану димових і вентиляційних каналів та їх оголовків.

 

Категорично забороняється самостійно підключати, відключати та переставляти газові прилади, а також ремонтувати їх. Усі ремонтні роботи та монтаж газових приладів повинні виконуватися тільки працівниками газового господарства!

 

Звертайтеся в служби обслуговування та ремонту газового обладнання:

 

Новопсковське міжрайонне управління по експлуатації газового господарства ПАТ «Луганськгаз»  тел. (06463)2-14-28,  104