Прес-центр8 травня 2020, 15:05

Це одна з пріоритетних нових автодоріг для країни, – Президент України перевірив перебіг ремонту автошляху від Станиці Луганської до Сєвєродонецька

Сьогодні, 8 травня, під час робочої поїздки до Луганської області Президент України Володимир Зеленський проінспектував ремонтні роботи на автодорозі, що з’єднує єдиний в регіоні КПВВ у Станиці Луганській з Сєвєродонецьком.

Відповідне завдання Глава держави поставив перед очільником Луганщини Сергієм Гайдаєм у листопаді 2019 року, відкриваючи відбудований у Станиці Луганській міст.

«Це одна з пріоритетних нових автодоріг для країни: сполучення важливе для українців як з підконтрольної, так і з тимчасово непідконтрольної територій Луганщини. Ремонт завершать вже цьогоріч. Вдячний кожній з трьох компаній-підрядчиків, працюючих на цьому об’єкті, – зазначив Володимир Зеленський, спілкуючись із журналістами в Новоайдарі. – Сьогодні великий день для нашої країни. Ми вшановуємо пам'ять людей, які звільнили світ від нацизму. Зранку ми були в Міловому – саме з цього району почалася деокупація нашої країни під час Другої світової війни».

Як зауважив Сергій Гайдай, поточний середній ремонт дороги завдовжки у понад 120 км виконують одночасно на чотирьох ділянках, робітники працюють щоденно: «Ми розуміємо важливість цього сполучення для жителів області, особливо з тимчасово окупованої території».

Це наймасштабніший проєкт дорожнього будівництва в області за часи незалежності. Про це повідомив голова Державного агентства автомобільних доріг України Олександр Кубраков: «Сподіваємося найближчим часом разом зі Світовим банком розпочати відновлення ще 165 км доріг».

Ремонт автомобільної дороги Т-13-06 Сєвєродонецьк – Новоайдар здійснює ТОВ «АВТОМАГІСТРАЛЬ – ПІВДЕНЬ». Вартість – 640336,90 тис. гривень. Протяжність – 37,1 км. Готовність – 28 %.

Ремонт від Станиці Луганської на трасі Р-22 (КПП «Красна Талівка» – Луганськ) виконує підрядник ТОВ «ОНУР Конструкціон Інтернешнл». Вартість робіт складає 405669,00 тис. гривень. Протяжність ділянки, яку відновлюють, – 16,8 км. Готовність – 23 %.

Між населеними пунктами Щастя та Широкий на автомобільній дорозі Т-13-09 працює цей же підрядник. Вартість – 473994,00 тис. гривень. Протяжність – 37,4 км. Готовність – 17 %.

На ділянці між Щастям та Новоайдаром дороги Н-21 (Старобільськ – Луганськ – Хрустальний – Макіївка – Донецьк) виконавцем робіт є ТОВ «РОСТДОРСТРОЙ». Вартість – 816990,00 тис. гривень. Протяжність – 32 км. Готовність – 17 %.