Прес-центр27 лютого 2019, 12:02

Через три роки Луганщина буде зовсім іншою, – Сергій Філь під час прес-конференції

Сьогодні, 27 лютого, виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь під час прес-конференції розповів як буде розвиватися Луганська область у найближчі три роки.

Крім того, очільник Луганщини запросив до обговорення проекту Перспективного плану розвитку області на 2019-2021 роки. 

Документ мають затвердити на другому засіданні Ради регіонального розвитку області у березні та презентувати Президенту України Петру Порошенку.

Як повідомив Сергій Філь, наразі проект Перспективного плану розвитку області на 2019-2021 роки вже підготовлено. З ним можна ознайомитися на офіційному сайті облдержадміністрації (http://loga.gov.ua/sites/default/files/oblast_tables.docx).

«Згідно з особливостями Плану ми переходимо до середньострокового планування. Тож, відтепер реалізація проектів плануватиметься не на один, а на три роки. Це суттєво спрощує роботу з бюджетними коштами, підвищує її ефективність. Належне використання цих коштів забезпечить високу якість робіт», – зауважив Сергій Філь.

Крім того, за його словами, розвиток територій відбуватиметься більш системно. Різноманітні об’єкти будуть створюватись як частина єдиного обласного інфраструктурного комплексу.

«Важливо, що План побудований на ініціативі громад та пройшов усебічні обговорення на місцях. Він враховує інтереси територій», – сказав виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації.

На сьогодні План включає близько 990 об’єктів. Їх кількість буде змінюватись, оскільки обговорення ще тривають.

«Виконання цих завдань не тільки покращить ситуацію в області – за три роки ми маємо отримати зовсім іншу, розвинену, Луганщину», – наголосив він.

Окремо Сергій Філь підкреслив, що План розроблено, спираючись на реальні можливості громад, місцевих, обласного та державного бюджетів України. Для реалізації проектів залучатимуться всі можливі джерела фінансування, включаючи кошти міжнародної технічної допомоги, Надзвичайної кредитної програми, державного фонду регіонального розвитку, різноманітні субвенції тощо.