Прес-центр21 квітня 2017, 09:04

Чергове засідання клубу жіночих захоплень Новопсковського РЦКД «Чарівна скринька»

19 квітня відбулася  чергова зустріч в клубі  жіночих захоплень  «Чарівна  скринька»  при   Новопсковському РЦКД.

Темою  зустрічі  став такий напрямок декоративно-ужиткового мистецтва як писанкарство. Розпочали засідання Людмила Шумова  та Олена Ліфінцева - бібліотекарі І категорії відділу обслуговування Новопсковської ЦРБ, члени районного любительського об’єднання майстрів та аматорів народної творчості «Лівша».  Вони провели яскравий екскурс у всесвітню  історію виникнення і створення різних видів традиційного символу Великодня – писанок, крашанок та мальованок. Потім Людмила Михайлівна провела майстер-клас з виготовлення  української  мальованки.

 Мальованки — означає мальовані пензликом. У роботу йдуть гуаш, акварельні і навіть олійні фарби. На мальованках домінують квіти, а  давні українські орнаменти майже не зустрічаються.

Кожна з учасниць клубу  заздалегідь придбала  дерев’яну заготовку, пензлики, фарби тощо. Майстер-клас тривав 3 години, всі із захопленням оволодівали технікою розмальовування традиційного оберегу. Після напруженої та цікавої роботи відбулося живе спілкування учасниць за чашкою запашного трав’яного чаю.