Прес-центр17 грудня 2020, 11:12

Давайте збережемо ялинки!

Ось і настала зима. Мабуть у кожного з нас зима асоціюється з новорічно-різдвяними святами. Як ми знаємо, атрибутом цих свят є ялинка. Саме тому в цей час активізують свою діяльність браконьєри або  ті, хто хоче незаконно підзаробити.

Кожна українська родина, кожен мешканець  мусить розсудливо подивитись на цей урочистий атрибут - ялинку. Таким чином ви зробите ще один крок у напрямку захисту від браконьєрства і збережете наші ліси.

Враховуючи важливе значення хвойних насаджень, Новопсковська районна державна адміністрація Луганської області закликає всіх дотримуватись природоохоронного законодавства, адже за самовільну рубку дерев порушники притягуються до адміністративної відповідальності згідно статті 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення у вигляді штрафу. Крім того в порядку цивільно-правової відповідальності вони відшкодовують збитки, заподіяні лісовому господарству. А в разі заподіяння лісовому господарству значної шкоди громадяни та посадові особи можуть притягуватись до кримінальної відповідальності згідно статті 246 Кримінального кодексу України.

Пам'ятайте, що купувати ялинки необхідно тільки в спеціально відведених місцях. На них ви зможете побачите клеймо на комлевій частині стовбура. Саме воно є свідченням того, що ялинка не самовільно зрубана, а вирощена спеціально для цієї мети на екологічно чистих плантаціях або зрубана при проведенні рубок, пов'язаних з веденням лісового господарства та пройшла екологічну перевірку. Саме така ялинка є запорукою безпеки для здоров’я ваших рідних.