Прес-центр9 липня 2018, 10:07

Делегація з Новопсковщини взяла участь в обласному заході з нагоди Дня поля.

   У Білокуракиному 5 липня відбулося традиційне обласне свято початку жнив – День поля. Участь у заході від імені голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза взяв його заступник Вадим Данієлян. Також були присутні   директор Департаменту агропромислового розвитку Бичкова Л.М., виконавчий директор Асоціації сільгосптоваровиробників Луганської області Окопний В.С. До участі долучилися і найбільш зацікавлені сторони – представники регіональних аграрних підприємств та Асоціації сільгосптоваровиробників Луганської області.

     Делегація сільгосптоваровиробників Новопсковського району на чолі з головою Новопсковської районної державної адміністрації Людмилою Латишевою також взяла участь у заході.

В рамках заходу проведена зустріч з представниками Асоціації сільгосптоваровиробників Луганської області, де обговорювалося створення інтегрованих структур. Консолідація підприємств транспорту, заготівлі, фінансово-банківських установ та інших організацій надає можливість сформувати компактні агропромислові структури територіального рівня. Їм стане під силу розв’язати не лише виробничі проблеми, а й завдання зміцнення та розвитку соціальної інфраструктури, збільшення експорту аграрних та продовольчих товарів власного виробництва на світовий ринок та забезпечення внутрішнього ринку країни.

       Крім того, під час заходу розглядались шляхи підтримки інвестиційних проектів аграрного спрямування, розглянуто можливість освоєння нових перспективних напрямів енергетики, раціонального використання національних паливних енергетичних ресурсів. Також порушено питання зниження залежності від централізованого енергозбереження та виробництва біопалива.

     За підсумками заходу учасники засідання вирушили до Бунчуківки, де ознайомилися зі збором урожаю рапсу.