Прес-центр14 червня 2019, 11:06

День батька

День батька — щорічне свято на честь татусів, що відзначається в більшості соціально розвинутих країн. В Україні день Батька відзначається в третю неділю червня.

День батька в Україні став офіційно визначений з 8 травня 2019 року, коли Кабінетом Міністрів України було схвалено Указ Президента України «Про День батька».

Свято було затверджено в нашій країні з метою створення і розвитку сприятливих умов для зміцнення інституту сім'ї як основи суспільства і визнання на державному рівні ролі батька у виховному процесі дітей, а також сприяння популяризації сімейного способу життя, формування відповідального батьківства та материнства.

Роль батька у вихованні дитини не менш важлива, ніж материнська. Адже кожен малюк потребує гармонійного розвитку, який може отримати лише за участю обох батьків у вихованні. Однак новоспеченому батькові буває непросто зрозуміти, яка його роль у сім'ї. На відміну від жінки, у чоловіка не прокидається материнський інстинкт, який би підказав, як себе вести.

Батьки частіш усього дуже стримані в прояві своєї любові, проте ця стриманість буде цінуватися дітьми не менше, ніж безмежна ласка матері. Батько своїм існуванням вносить гармонію і розміреність в сімейне життя. Мужність і сила батьківського характеру вчить дітей долати труднощі, спонукає перемагати, виховує волю. На плечах батька має лежати і військово-патріотичне виховання. Могутню виховну силу мають сімейні традиції, і де, як не в повноцінній сім’ї, можна відчути їхній вплив.