Прес-центр6 лютого 2019, 11:02

День безпечного Інтернету

5 лютого світова спільнота відзначила День безпечного Інтернету. Відповідні заходи пройшли у всьому світі з метою привернення уваги громадськості до важливості створення безпечного Інтернет-простору для юних користувачів.

В Україні зростає кількість підлітків, які наражаються на небезпеку бути ошуканими шахраями та злочинцями. Найбільшого занепокоєння викликають злочини сексуального характеру щодо дітей в онлайн просторі. З метою захисту дітей від сексуального насильства та експлуатації через мережу Інтернет  школи Новопсковщини  приєднались до Всеукраїнської акції  #STOP SEXтинг та взяли участь  в Інтернет-уроці на тему «Інтимні селфі в інтернеті - жарт чи небезпечний ризик?». Урок розроблений  експертом Уповноваженого Президента України з прав людини Анастасією Дьяковою спільно з видавництвом «Ранок»», кіберполіцією м. Києва та ювенальною превенцією Національної поліції України та рекомендований Інститутом модернізації змісту освіти.

 В заході взяли участь більше 300 учнів закладів загальної середньої освіти Новопсковського району.  Запропоновані відеоматеріали є яскравою ілюстрацією ризиків і наслідків, які можуть наступити в результаті необачливої поведінки підлітків. Матеріали уроку розміщені за посиланням: http://interactive.ranok.com.ua/theme/content/ranok-yrok-stop-sexting/ra... та рекомендовані для перегляду  учням 7-11 класів та їх батькам.