Прес-центр22 cічня 2019, 16:01

День Соборності України

Урочистою ходою  розпочався тематичний захід з відзначення Дня Соборності України, який відбувся 22 січня 2019 року на площі біля районного Центру культури та дозвілля,  з нагоди 100-річчя проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

Захід пройшов під гаслом «Разом з власної волі з 1919 року» і зібрав патріотів та небайдужих жителів селища та громади, представників влади, установ та організацій, які, пройшовши урочистою ходою під Прапором України, разом заспівали Гімн України.

Соліст РЦКД Дмитро Хворостян, разом з гуртом «Оксамит» під хореографічний супровід зразкової хореографічної студії «Рандеву» виконали пісню «Перлина України», відкривши тематичний захід.

Зі зверненням до присутніх виступили голова Новопсковської райдержадміністрації Людмила Латишева, голова Новопсковської селищної ради Вадим Гаєв, голова районного товариства «Просвіта» Олександр Чорнуха.

У скорботній хвилині мовчання присутні схилили голови в пам’ять про загиблих, що віддали своє життя у боротьбі за свободу.

Події 100-річної давнини  є символом єднання українського народу на своїй землі, а створення соборної держави неодмінно приводить до прагнення  волі та духовного єднання.

Зі святом Соборності України новопсковців привітав народний хор «Слобожани» під керівництвом Заслуженого працівника культури України В.Андрущенка.