Прес-центр3 вересня 2018, 16:09

День знань на Новопсковщині

3 вересня навчальні заклади Новопсковського району розпочали новий навчальний рік Днем знань. Святковим і радісним став цей день для 1905 учнів, які знов відкрили шкільні двері в середніх навчальних закладах району. 
Традиціями цього свята, що передаються від покоління до покоління школярами, стали купа квітів для педагогів, пишні банти першокласників, перший шкільний дзвоник й, звісно ж, найперший урок у навчальному році. 
Щиро звучали привітання, з якими звернулись до присутніх на урочистостях гості: керівники органів влади та місцевого самоврядування, спонсори, батьки- побажання миру, міцного здоров`я, успіхів у навчанні.
Безумовно, головною подією цього навчального року є старт реформи «Нова українська школа», метою якої є створення нового освітнього середовища і нового змісту освіти для учнів перших класів. Їх у нас в цьому навчальному році- 209. Новий зміст освіти закладено в новому державному стандарті початкової освіти, який визначає вимоги до обов`язкових результатів навчання і компетенцій дитини. Новий Державний стандарт був пілотований в 100 школах України минулого навчального року. Ці результати були використані при підготовці методик навчання для Нової української школи. Всі вчителі двадцяти навчальних закладів району, які будуть навчати учнів перших класів, пройшли підвищення кваліфікації. Кожен учень першого класу безкоштовно отримає набор LEGO, які повинні допомогти втілювати ігрові і діяльнісні методи навчання в освітній процес. На обладнання навчальної школи уряд виділив майже мільярд гривень. "Ці інвестиції ми робимо на основі співфінансування з місцевими органами влади – частина коштів дає держава, решту – місцеві органи. Майже 1 млрд держава дає на забезпечення навчальними засобами і мобільними меблями, бо для реалізації нових методик потрібно нове освітнє середовище, і ми повинні його забезпечити", – зазначила міністр освіти Лілія Гриневич. Зміни в шкільній освіті будуть стосуватись також базової і старшої школи. Зокрема, в базовій школі почнеться впровадження елементів компетентнісного підходу, а старша школа повинна отримати більше можливостей для профільного навчання. І хоча шлях проведення реформування освітньої галузі не є простим, але Україна готова до нового навчального року і вводить нову якість освіти як одну з довгострокових реформ, яка дасть свої наслідки через 12 років. Про це, коментуючи початок нового навчального року, сказав прем`єр-міністр України Володимир Гройсман.