Прес-центр3 липня 2020, 11:07

Державна служба з надзвичайних ситуацій попереджає про можливі пожежі під час жнивної кампанії на території Новопсковського району

Жнива-напружена для хліборобів пора. Проте це й найбільш пожежонебезпечний період. Загрозливу  обстановку  створюють спекотна погода, сухі хліба, енергонасичені хлібозбиральні агрегати, які не рідко знаходяться у несправному стані, людська недбалість та безвідповідальність.

         Щоб уникнути пожежі потрібно дуже дбало й уважно дотримуватися правил пожежної безпеки в цей пожежонебезпечний період. Керівникам господарств потрібно чітко дотримуватись вимог Правил пожежної безпеки в Україні. Техніка, яка задіяна на збиранні врожаю  повинна бути забезпечена первинними засобами пожежегасіння, іскрогасниками, з робочим персоналом провести навчання з правил пожежної безпеки під час збирання врожаю, перевірити стан готовності всієї техніки, задіяної на збиранні врожаю. Керівники деяких господарств не виконують  заходи протипожежної безпеки, які спрямовані на попередження виникнення пожежі: дерев’яні конструкції зерноскладів не обробили вогнезахистним розчином, не проведено вимір опору ізоляції  електромереж та опір захисного контуру заземлення, в багатьох господарствах не пройшли курси пожежно-технічного мінімуму робітники, які будуть задіяні на роботах з підвищеною пожежною небезпекою в період збирання врожаю. Також необхідно звернути увагу на проведення заходів щодо запобігання пожежам, організації їх гасіння на підприємстві, а саме створити добровільну пожежну дружину (ДПД) або добровільну пожежну команду (ДПК) та провести обов’язкове особисте страхування на випадок загибелі, поранення, захворювання, одержаних під час ліквідації пожежі або наслідків аварії.  

         Новопсковський міськрайонний відділ Головного управління ДСНС України у Луганській області звертається до жителів району з проханням, утримуватися від виїздів в поля де проходять жнива, бо найменше джерело запалювання будь то не погашені вуглі вогнища, чи не погашений недопалок можуть привести до великої біди котра називається пожежа, наслідки від якої можуть бути дуже великими, пам’ятайте пожежу легше попередити ніж погасити.

Т.в.о. начальника Новопсковського МРВ
ГУ ДСНС України в Луганській області
підполковник служби ЦЗ                          Микола ТРУХАЛЬОВ