Прес-центр18 квітня 2019, 16:04

«Діти повинні жити у світі краси, гри, казки, музики, малюнку, фантазії, творчості» В.О.Сухомлинський

«Діти повинні жити у світі краси, гри, казки, музики, малюнку, фантазії, творчості»

                                                                                                             В.О.Сухомлинський

          На базі дошкільного навчального закладу ясла-садка «Журавушка» Можняківської сільської ради відбувся семінар – практикум  вихователів закладів дошкільної освіти Новопсковського району за темою: «Розвиток творчих здібностей дошкільників засобами музично-театралізованої діяльності». На семінар вихователів був запрошений сільський голова Геннадій Анатолійович Бакало, який привітав усіх учасників семінару і побажав плідної праці та позитивних емоцій від перегляду літературно-музичної композиції            «Весна прийшла, з собою казку принесла». І всі поринули у казку… Під час перегляду діти продемонстрували свої творчі здібності у музично-театральній діяльності: лунала пісня про «Дружбу», діти ясельної групи виконали танок «Пелюстка доброти»;  порадували присутніх танком «Папуаси» вихованці старшої групи; веселим танцем «Бабусі», який виконували хлопці, діти передали присутнім веселий настрій та позитивні емоції. Зацікавила дітей і дорослих  гра «Чарівна хустинка». Казка на новий лад «Рукавичка», де були також задіяні працівники закладу, була нагороджена дружніми оплесками глядачів. І на завершення дійства всі діти  садочка стали учасниками флешмобу «Діти квіти».

          По закінченню семінару вихователі  взяли участь у грі - імпровізації шумовими інструментами,  виготовленими з підручного матеріалу, та у майстер - класі з виготовлення театру на ложках, що провели музичний керівник Юлія Іванівна Міленна разом з директором дошкільного закладу Іриною Володимирівною  Акімовою.

              Учасники семінару не тільки змогли обмінятися досвідом, але й отримали позитивні емоції від спілкування та високого рівня організації цього заходу.