Прес-центр24 серпня 2020, 13:08

Дитячі мрії мають здатність збуватися! Зроблю все, щоб вони здійснилися, – діти передали Сергію Гайдаю побажання щодо подальшого розвитку України та Луганщини

Це відбулося сьогодні під час дитячої акції – онлайн-флешмобу «#КраїнаМрії».

Її організували біля Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру в Сєвєродонецьку до Дня незалежності України.

Запропонувати власні ідеї щодо майбутнього України діти та молодь мали змогу, створивши символічні паперові долоньки мрій.

Серед побажань багато разів зустрічалося слово: «Мир». Та були і сподівання стосовно відбудови інфраструктури області, зокрема, відновлення Льодового палацу спорту.

«Дитячі мрії мають здатність збуватися! Зроблю все, щоб вони здійснилися», – наголосив голова облдержадміністрації Сергій Гайдай.

По завершенні учасники флешмобу створили на території театру дерево мрій.

Крім того, очільник Луганщини відвідав обласну виставку виробів майстрів декоративно-ужиткового мистецтва «Україна очима митців».

Близько 250 народних умільців традиційного сучасного декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва, 25 з яких мають звання народний майстер Луганщини, презентували свої вироби жителям області.

Це і різьблення по дереву, і художня обробка металу, і лозоплетіння, і художня вишивка, і бісероплетіння, і лялькарство, і вироби зі шкіри, і сувенірна продукція.

Також до експозицій увійшла презентація елементів нематеріальної культурної спадщини громад.

Майстри приїхали з 18 територій Луганщини – міст, районів та об’єднаних територіальних громад.