Прес-центр18 лютого 2020, 10:02

До мешканки Новопсковського району застосовано примусові заходи медичного характеру

 

Новопсковським відділом Старобільської місцевої прокуратури підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом заподіяння умисних тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого (ч. 2 ст. 121 КК України).

За матеріалами провадження, у грудні 2019 року 20-річна мешканка Новопсковського району, яка має фізичні вади слуху та психічний розлад у вигляді розумової відсталості, на грунті особистих неприязних стосунків із співмешканцем своєї матері,  нанесла йому один удар ножем в область черевної порожнини. Через декілька днів, від вказаних тілесних ушкоджень,  чоловік помер в палаті інтенсивної терапії хірургічного відділення Новопсковського РТМО. За висновками судово-медичної експертизи, смерть потерпілого настала від нанесення тілесних ушкоджень, проникаючого колото-різаного поранення черевної порожнини з ушкодженням печінки.

Стороною обвинувачення надано суду достатні докази, що  підтверджують винуватість правопорушниці.

Ухвалою Новопсковського районного суду Луганської області до жінки застосовано примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до закладу з наданням психіатричної допомоги із звичайним наглядом.

 

Довідково: на даний час ухвала не набрала законної сили, оскільки триває строк апеляційного оскарження (30 днів із дня проголошення ухвали).

 

 

Начальник Новопсковського відділу                                      В. Ткаченко