Прес-центр29 березня 2019, 08:03

До уваги!

 

 

МОЗ України інформує, що «Порядок навчання медичних працівників методам проведення передрейсових (післярейсових) медичних оглядів водіїв транспортних засобів», що був затверджений наказом Міністерства охорони здоров’я України від 28.11.97 №339 було скасовано наказом МОЗ України від 27.02.2010 №175 «Про внесення змін до наказу МОЗ України від 28.11.97 №339», а наказ ДП «Український медичний центр безпеки дорожнього руху та інформаційних технологій» МОЗ України» від 03.03.2008 №80/1-П «Інструкція про порядок видачі і використання штампів медичних працівників, які проводять щозмінні передрейсові  та післярейсові медичні огляди водіїв транспортних засобів» скасовано наказом ДП «Український медичний центр безпеки дорожнього руху та інформаційних технологій» МОЗ України» від 07.11.2018 №41-П.

         Звертаємо увагу, що пунктом 1.8 «Положення про медичний огляд кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів», затвердженим спільним наказом МОЗ та МВС України від 31.01.2013 №65/80 визначено, що «…щозмінні передрейсові та післярейсові  медичні огляди водіїв транспортних засобів здійснюються лікарями лікувального профілю та/або молодшими медичними працівниками з медичною освітою за спеціальністю «сестринська справа», «лікувальна справа» (далі – медичні працівники)».

         Відтак, медичні працівники, які на підставі диплому про закінчення освітнього закладу медичного профілю та ліцензії на здійснення медичної практики, виданої МОЗ України, здійснюють свою господарську діяльність із проведення передрейсових (післярейсових) медичних оглядів водіїв транспортних засобів, не потребують будь-якого додаткового навчання методам проведення передрейсових (післярейсових) медичних оглядів водіїв транспортних засобів.

         Також повідомляємо, що єдиним легітимним програмним продуктом, що впроваджується МОЗ України є «Єдина державна база даних медичних оглядів певних категорій осіб в системі охорони здоров’я», яка розміщується на сайті міністерства: www.data.moz.gov.ua. Будь-які інші бази даних та електронні реєстри є незаконними та несанкціонованими МОЗ України і не мають під собою жодних правових підстав.

         Відповідальним за медичну складову безпеки дорожнього руху МОЗ України визначило Державне підприємство «Український медичний центр безпеки дорожнього руху та інформаційних технологій Міністерства охорони здоров’я України». За поясненнями звертатись: 01021, м.Київ-21, вул. Грушевського,28/2, а/с 13 та на електронну пошту: ukrlifesafetymed@gmail.com.