Прес-центр25 червня 2019, 14:06

ДО УВАГИ ГРОМАДЯН! Новопсковщина за легальну зайнятість!

 

Як не прикро, але з боку роботодавців, переважно приватної форми власності, зустрічаються непоодинокі випадки порушень трудового законодавства.

Нечесні роботодавці вживають всіх можливих та неможливих засобів, щоб обійти законодавчі рамки для отримання найбільшого прибутку, намагаються використовувати працю своїх найманців без укладення трудових договорів, не сплачують страхові внески із заробітної плати найманих працівників

Знаючи про серйозну фінансову й адміністративну відповідальність за порушення законодавчих норм, «приватники» йдуть оманним шляхом та бажаючи уникнути неприємностей із контролюючими органами під час проведення перевірок, переконують необізнаних працівників офіційно реєструватися фізичними особами-підприємцями та обіцяють регулярно сплачувати за них єдиний соціальний внесок. В результаті, погодившись з пропозицією та повіривши обіцянкам, працівник-нелегал реєструється як фізична особа-підприємець, а потім стає заручником власної необізнаності або недбальства. Насамперед, він втрачає страховий стаж через несплату роботодавцем єдиного внеску, і що не менш важливо – наживає борги, які автоматично нараховуються Державною фіскальною службою відповідно до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Шановні громадяни!

З метою попереджувального характеру, управління соціального захисту населення, Пенсійний фонд України, Державна фіскальна служба закликає вас не піддаватися на подібні афери та працювати тільки у легальний спосіб!  

Вимагайте від свого роботодавця прозорості трудових відносин і пам’ятайте, що ваше майбутнє у ваших руках!

Інформацію про сплату внесків роботодавцями можна щомісячно перевіряти на веб-порталі електронних послуг Управління Пенсійного фонду за допомогою електронного цифрового підпису (ЕЦП), який можна отримати через Приватбанк чи будь-який акредитований центр сертифікації ключів (АЦСК).

Повідомити про незадекларовану працю можна за посиланням: https://sites.google.com/view/undeclared-work.

За матеріалами Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області.

За довідками щодо оформлення трудових відносин та легалізації праці можна звертатись до відділу праці управління соціального захисту населення Новопсковської райдержадміністрації за адресою: вул. Українська, 65, телефон для довідок (06463) 2-20-74.