Прес-центр25 червня 2018, 09:06

До уваги керівників та учасників Товариств з обмеженою відповідальністю та додатковою відповідальністю!

17 червня 2018 року набув чинності Закон України «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю» (далі - Закон) від 06.02.2018 №2275-VIII, яким віднині визначається правовий статус товариств з обмеженою відповідальністю та товариств з додатковою відповідальністю, порядок їх створення, діяльності та припинення, а також права та обов’язки їх учасників.

Звертаємо Вашу увагу, що відповідно до прикінцевих та перехідних положень Закону норми Закону України «Про господарські товариства» у частині, що стосується товариств з обмеженою відповідальністю та товариств з додатковою відповідальністю втратили чинність.

Протягом року з дня набрання чинності цим Законом положення статуту товариства з обмеженою відповідальністю, товариства з додатковою відповідальністю, що не відповідають цьому Закону, є чинними в частині, що відповідає законодавству станом на день набрання чинності цим Законом.

Товариства з обмеженою відповідальністю, товариства з додатковою відповідальністю звільняються від сплати адміністративного збору за реєстрацію змін до статуту товариства у зв’язку з приведенням його у відповідність із цим Законом протягом одного року з дня набрання чинності цим Законом.

Додатково повідомляємо, що Законом України «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю» внесені зміни до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань».