Прес-центр24 березня 2020, 16:03

ДО УВАГИ НАСЕЛЕННЯ! КНП «Новопсковський центр первинної медико-санітарної допомоги" звертається до всіх мешканців Новопсковського району з проханням дотримуватись заходів безпеки та режиму карантину!

Коронавірус – це родина вірусів, що станом на січень 2020 року налічує 39 видів. Коронавірус містить позитивну одноланцюгову РНК, а оболонка вірусу під мікроскопом має вигляд корони – звідси й назва родини. Коронавірусні інфекції проявляються як звичайна гостра респіраторна інфекція (ГРВІ), так і діареєю (проносом) та утрудненим диханням (дихальна недостатність), що характерні для так званого «близькосхідного респіраторного синдрому (MERS-CoV)», а також можуть бути причиною важкої пневмонії (запалення легенів) при тяжкому гострому респіраторному синдромі SARS-CoV.

КНП «Новопсковський центр первинної медико-санітарної допомоги" звертається до всіх мешканців Новопсковського району з проханням дотримуватись заходів безпеки та режиму карантину через небезпеку поширення на території району коронавірусу COVID-19. На сьогодні медична установа працює у посиленому режимі, приймаючи пацієнтів з гострою патологією. Потоки пацієнтів в Новопсковській амбулаторії ЗПСМ розділені.Так,пацієнти з ознаками гострих вірусних інфекцій приймаються через окремий вхід в відділенні трансфузіології (відділення переливання крові), що знаходиться на першому поверсі поліклінічного відділення КНП «Новопсковського ТМО». Прийом веде сімейний лікар або терапевт згідно затвердженого графіку роботи в особливих умовах карантину. Пацієнтам з ознаками ГРВІ температура вимірюється безконтактним способом. Пацієнти з загостренням хронічних хвороб приймаються сімейними лікарями, терапевтами в звичайному режимі. Ці дві групи хворих не контактують між собою.
Проведення профілактичних оглядів дітей дошкільного та шкільного віку, проведення профілактичних щеплень СКАСОВАНО до зняття карантину в країні. Прийом хворих дітей лікарями-педіатрами Новопсковської амбулаторії ЗПСМ ведеться на 2-му поверсі.
КНП «Новлпсковський центр ПМСД» звертається з великим прохання до всіх пацієнтів - перед плановим візитом до свого лікаря - зателефонуйте до нього чи зв’яжіться з ним через медичного реєстратора і з’ясуйте необхідність і доцільність візиту в умовах карантину. Звернутися до медичних реєстраторів Ви можете за наступними номерами телефонів:
+38095-918-92-50 - реєстратура для дорослого населення Новопсковської АЗПСМ;
+38095-918-92-60 – реєстратура для дитячого населення Новопсковської АЗПСМ;
9-27-02 Білолуцька амбулаторія ЗПСМ;
9-62-02 Кам’янська СЛА ЗПСМ;
9-31-44 Новобілянська СЛА ЗПСМ;
9-42-03 Пісківська СЛА ЗПСМ;
9-63-10 (098-352-97-50) Донцівська СЛА ЗПСМ.
Під час карантину будь ласка залишайтеся вдома! Без нагальної потреби не виходьте на вулицю, а у разі перебування на вулиці одягайте захисну маску, уникайте скупчення людей, зберігаючи дистанцію не менше ніж 2 метри. Утримайтеся від прийому гостей, не влаштовуйте вечірок, подбайте про самоізоляцію. Проводьте більше часу із родиною, дотримуйтеся правил особистої гігієни та будьте здорові!