Прес-центр7 грудня 2020, 11:12

До уваги отримувачів державних соціальних допомог під час карантину

Строк виплати державної соціальної допомоги продовжується на період карантину та на один місяць після дати його відміни

Постановою Кабінету Міністрів України «Деякі питання надання державної соціальної допомоги» № 264, прийнятою 8 квітня 2020 (далі – Постанова), продовжено строки виплати державних соціальних допомог, призначених до періоду встановлення карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

Постановою установлено, що строк виплати державної соціальної допомоги, яку було призначено раніше, продовжується на період карантину та на один місяць після дати його відміни і державна соціальна допомога виплачується за повний місяць без звернення особи до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення.

Отже, якщо шестимісячний строк виплати грошової допомоги спливає в період карантину та протягом 30 днів з дня його відміни, то призначення такої допомоги на наступний шестимісячний строк здійснюється автоматично без звернення та подання необхідних документів. Розмір залишається таким самим, як і в поточному періоді.

Орган соціального захисту населення протягом одного місяця після відміни карантину проводить перерахунок розміру виплаченої державної соціальної допомоги на підставі поданої особою або її законним представником заяви та необхідних документів.

Звертаємо увагу отримувачів державних соціальних допомог! Особи, яким виплачується державна соціальна допомога, інформують орган соціального захисту населення про зміну всіх обставин, які впливають на визначення права та розміру допомоги, шляхом надсилання письмового звернення поштою, за допомогою засобів електронного зв’язку (електронне звернення) та телефонного зв’язку. Проконсультуватись з цього питання Ви можете за телефоном в управлінні соціального захисту населення Новопсковської райдержадміністрації — (066)286-70-38, (06463)2-13-61. Прийом документів здійснюється також через ЦНАП Новопсковської ОТГ, тел. (066)142-62-33.

Повний текст постанови за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/264-2020-%D0%BF#Text