Прес-центр31 серпня 2020, 16:08

До уваги отримувачів пільг та житлових субсидій!

Пунктом 90 Порядку призначення житлових субсидій передбачено, що громадяни, які отримують житлову субсидію, зобов’язані протягом 30 календарних днів інформувати органи соціального захисту населення про обставини, що впливають на призначення житлової субсидії, зокрема:

- зміну складу зареєстрованих у домогосподарстві, соціального статусу членів домогосподарства або складу сім’ї (наприклад, одруження або розлучення особи із складу домогосподарства чи члена сім’ї особи із складу домогосподарства);

- зміну переліку отримуваних житлово-комунальних послуг (припинення надання газопостачання, водопостачання тощо, відмова споживача від споживання будь-якої комунальної послуги);

- набуття у власність будь ким із складу домогосподарства або члена сім’ї особи із складу домогосподарства транспортного засобу, що підлягає державній реєстрації і з дати випуску якого минуло менше п’яти років (крім мопеда і причепа)

- здійснення купівлі або іншим законним способом набуття права власності на земельну ділянку, квартиру (будинок), транспортний засіб (механізм), будівельні матеріали, інші товари довгострокового вжитку або оплата (одноразово) за будь-які послуги (крім медичних, освітніх та житлово-комунальних послуг) на суму, яка на дату купівлі, оплати, набуття права власності в інший законний спосіб перевищує 50 тис. гривень;

 

- зміну управителя, виконавця комунальної послуги.

 

Питання зміни виконавця комунальної послуги актуальне для отримувачів житлових субсидій та пільг у зв’язку з тим, що з 1 серпня 2020 року в Україні запрацював ринок природного газу для побутових споживачів. Кожен споживач природного газу може самостійно обрати собі постачальника, який запропонує найкращі умови газопостачання та вартість надання послуги.

Управління соціального захисту населення не володіє інформацією про виконавця комунальної послуги з газопостачання, з яким отримувач пільг чи субсидії уклав договір на постачання природного газу.

У випадку зміни постачальника природного газу  переконливо просимо повідомити про це управління соціального захисту населення Новопсковської райдержадміністрації в установлений чинним законодавством термін. Нагадуємо, що відповідно до пункту 91 Порядку призначення житлових субсидій у разі зміни переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання подаються нові заява та декларація. Для цього можна звернутися до управління або до уповноваженої особи сільської (селищної) ради за місцем проживання.

 

Вартість послуги з постачання природного газу для побутових споживачів за серпень 2020 року:

ТОВ «Луганськгаз Збут» - 4,19589 грн/куб.м.

ГК «Нафтогаз України» - 3,24139 грн/куб.м.

 

За вересень 2020 року ГК «Нафтогаз України» встановлено вартість послуги з постачання природного газу для побутових споживачів на рівні 4,70 грн/куб.м.

 

Додаткову інформацію можна отримати на офіційних сайтах надавачів послуг з постачання природного газу:

ТОВ «Луганськгаз Збут» - http:// zbut.luggas.com.ua/

ГК «Нафтогаз України» - https://gas.ua/

 

Додаткову інформацію щодо нарахування житлових субсидії та пільг можна отримати за телефонами управління соціального захисту населення (06463)2-13-61, 066-286-70-38, мешканцям Новопсковської ОТГ —у ЦНАПі за телефоном 066-142-62-33, інформацію про суму нарахованих субсидій можна отримати на сайті Мінсоцполітики: https://subsidii.ioc.gov.ua/.

Заяву для призначення житлової субсидії за наявності електронного цифрового підпису можна подати на сайті: https://subsidii.mlsp.gov.ua/.

 

Управління соціального захисту населення