Прес-центр9 червня 2020, 14:06

До уваги отримувачів житлових субсидій (пільг) в безготівковій формі!

Управління соціального захисту населення інформує

Згідно з п. 114 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. № 848 (зі змінами) та п. 9 Порядку надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу у грошовій формі, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 р. № 373 (зі змінами), після закінчення опалювального сезону залишки коштів на рахунку для виплати житлової субсидії, відображені на облікових записах одержувачів житлової субсидії, які утворилися станом на 1 червня, виплачуються одержувачам житлових субсидій АТ “Ощадбанк” шляхом перерахування таких коштів на поточні рахунки зазначених осіб, відкриті в АТ “Ощадбанк”.

Тобто якщо субсидіант/пільговик, який отримував субсидію/пільгу у безготівковій формі, споживав комунальні послуги на суму, меншу за розмір субсидії/пільги, то за поточний місяць буде сформовано залишок коштів. Він зберігатиметься на особистому обліковому записі, створеному в Ощадбанку, та переноситиметься на наступний місяць – і так до завершення опалювального сезону. По його завершенні фінальний залишок коштів за субсидією/пільгою у безготівковій формі буде перераховано на поточний рахунок субсидіанта/пільговика в Ощадбанку після 1 червня. Рахунок для перерахування фінального залишку коштів за субсидією/пільгою необхідно відкрити самостійно.

Ця інформація доступна в контакт-центрі Ощадбанку та особистому кабінеті субсидіанта/пільговика на офіційному сайті Ощадбанку, доступному за посиланням: https://pkb.oschadbank.ua/login .

Інформація про надходження фінального залишку коштів за субсидією/пільгою надається Ощадбанком у вигляді SMS у червні. Якщо субсидіант/пільговик не отримав SMS, необхідно звернутись у контакт-центр Ощадбанку (0 800 210 800) для отримання інформації.

Фінальний залишок коштів за субсидією/пільгою буде доступний для зняття після того, як субсидіант/пільговик отримає SMS-повідомлення від банку в червні про надходження фінального залишку коштів за субсидією/пільгою на свій поточний рахунок. Фінальний залишок коштів буде доступний для отримання субсидіантом/пільговиком до 20 грудня, після чого кошти буде повернуто до Міністерства соціальної політики України.

Ощадбанк не стягує комісію за зняття фінального залишку коштів за субсидією/пільгою з рахунку.

Докладнішу інформацію можна отримати в управлінні соціального захисту населення за телефоном 066-286-70-38, у контакт-центрі Ощадбанку за телефоном 0 800 210 800, на офіційному сайті Ощадбанку за посиланням https://www.oschadbank.ua/ua/sd .

(За матеріалами офіційного сайту Ощадбанку)