Прес-центр5 червня 2019, 11:06

ДО УВАГИ РОБОТОДАВЦІВ! РОЗПОЧИНАЄТЬСЯ ВСЕУКРАЇНСЬКЕ АНКЕТУВАННЯ РОБОТОДАВЦІВ ПРО ПОТРЕБУ В ПРАЦІВНИКАХ НА 2020 РІК

 

З метою підготовки прогнозу потреби у працівниках у професійному розрізі на 2020 рік та визначення перспективи створення робочих місць, у тому числі за рахунок реалізації державних цільових програм, місцевих програм, інфраструктурних та інвестиційних проектів, в Україні проводиться поглиблене вивчення перспектив розвитку регіональних ринків праці.
            У в зв’язку з цим  з 3 червня  2019 року на вебсайті Державної служби зайнятості (www.dcz.gov.ua)  розпочинається опитування роботодавців щодо потреби у працівниках на 2020 рік у професійному розрізі шляхом анкетування в «персональних кабінетах роботодавців» у розділі «Опитування».
             За додатковою інформацією щодо реєстрації у персональному кабінеті та заповнення анкети звертайтеся до Новопсковського районного центру зайнятості за адресою: смт Новопсков , вулиця Шкільна, 3. Новопсковський районний центр зайнятості.,тел.:(06463)2-15-80.
             Результати анкетування будуть оброблені Управлінням прогнозування, бюджетування та статистики Державної служби зайнятості (Центрального апарату) та будуть використані при розробці прогнозу потреби у працівниках на 2020 рік.
 

До відома:

13 тис. роботодавців з усієї України взяли участь в опитуванні щодо потреби в кадрах на 2019 рік та повідомили про потребу у працівниках – 46 тис. осіб. За видами економічної діяльності, найбільша потреба у працівниках на підприємствах промисловості (32%), сільського господарства (30%), у сфері торгівлі (9%).

Найбільший попит роботодавців буде спостерігатися на кваліфікованих робітників: водіїв, трактористів, слюсарів, операторів котельні, швачок, електрогазозварників, токарів, електромонтерів, дорожніх робітників, малярів, робітників з догляду за тваринами, машиністів конвеєра, машиністів екскаватора, машиністів крана.

Також будуть затребувані працівники сфери торгівлі, послуг та соціальної роботи: продавці, кухарі, охоронники, молодші медичні сестри, офіціанти, покоївки, соціальні робітники.

Серед фахівців очікується потреба у вчителях, фармацевтах, провізорах, бухгалтерах, менеджерах зі збуту, спеціалістах державної служби.

Серед найпростіших професій найбільш затребувані будуть підсобні робітники, вантажники, укладальники-пакувальники, прибиральники.

 

Запрошуємо всіх роботодавців долучитися до опитування та скласти перспективну потребу в працівниках!