Прес-центр15 cічня 2019, 09:01

До уваги власників аптечних закладів!

З 1 квітня 2019 року програма «Доступні ліки» переходить в адміністрування Національної служби здоров’я України. Лікарські засоби в межах програми будуть відпускатися за електронними рецептами. А відшкодування вартості відбуватиметься за договором аптеки з НСЗУ, укладеним в електронній системі охорони здоров’я.

1 лютого 2019 року розпочинається реєстрація аптек в електронній системі охорони здоров’я, а вже з 15 лютого керівники аптек зможуть подати заяви про укладення договору з НСЗУ.

Зміна правил роботи в програмі потребує додаткових знань та вмінь від усіх учасників ринку. Розуміючи важливість програми «Доступні ліки» для громадян України, а також зважаючи на нові умови та правила участі аптек у програмі, НСЗУ готова надати інформаційну підтримку аптечним закладам, які бажають взяти участь у програмі. А саме, НСЗУ планує проведення низки заходів для представників аптек, аби надати всю необхідну інформацію для ефективного та швидкого входження аптек у програму. Перший захід буде організовано 22 січня 2019 року з 11:00 до 13:00 в приміщенні НСЗУ в м. Київ.

Якщо ваші аптечні заклади планують взяти участь у програмі «Доступні ліки» та потребують інформаційної підтримки, заповніть форму за посиланням http://bit.ly/DL2019_invite до 18:00 17 січня 2019 року та очікуйте на підтвердження участі у заходах.