Прес-центр21 грудня 2019, 09:12

ДО УВАГИ власників пасажирського автотранспорту Луганської області Новопсковська районна державна адміністрація Луганської області, як організатор, оголошує конкурс з перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування, які

 

 

ОБ’ЄКТИ КОНКУРСУ 

1. №178 Новопсков АС – Білолуцьк. Режим руху: звичайний. Мінімальний інтервал руху:120 хв. Періодичність виконання перевезень: постійно, щоденно. Кількість автобусів для виконання рейсів: 1. Місць для сидіння пасажирів/загальна пасажиромісткість: без обмежень/без обмежень.

2. №181 Новопсков АС – Новобіла. Режим руху: звичайний. Мінімальний інтервал руху:120 хв. Періодичність виконання перевезень: постійно, щоденно. Кількість автобусів для виконання рейсів: 1. Місць для сидіння пасажирів/загальна пасажиромісткість: без обмежень/без обмежень.

3. №182 Новопсков АС – Осинове. Режим руху: звичайний. Мінімальний інтервал руху:120 хв. Періодичність виконання перевезень: постійно, щоденно. Кількість автобусів для виконання рейсів: 1. Місць для сидіння пасажирів/загальна пасажиромісткість: без обмежень/без обмежень.

4. №183 Новопсков АС – Рогове. Режим руху: звичайний. Мінімальний інтервал руху:120 хв. Періодичність виконання перевезень: постійно, щоденно. Кількість автобусів для виконання рейсів: 1. Місць для сидіння пасажирів/загальна пасажиромісткість: без обмежень/без обмежень.

 

ОБОВ’ЯЗКОВІ УМОВИ КОНКУРСУ

Конкурси з регулярного перевезення пасажирів на приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території області (внутрішньообласні маршрути), проводяться на підставі статті 43 Закону України «Про автомобільний транспорт» та відповідно до Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.12.2008 № 1081 (із змінами та доповненнями, далі – Порядок).

Згідно з пунктом 10 Порядку встановлюється вимога щодо забезпечення роботи на об’єкті конкурсу, який включає приміські внутрішньообласні автобусні маршрути загального користування, транспортних засобів, пристосованих для перевезення осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, в кількості до 35% загальної кількості автобусів до 31 грудня 2019 року та до 50% - з 1 січня 2020 року. Транспортні засоби, пристосовані для перевезення осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, повинні бути пристосовані для користування інвалідами з вадами зору, слуху та з ураженнями опорно-рухового апарату, а також передбачати можливість встановлення зовнішніх звукових інформаторів номера і кінцевих зупинок маршруту, текстових та звукових систем у салоні для оголошення зупинок.

Для забезпечення належної якості та безпеки перевезень пасажирів на автобусних маршрутах внутрішньообласного сполучення, згідно з Порядком визначення класу комфортності автобусів, сфери їхнього використання за видами сполучень та режимами руху, затвердженого наказом Мінтрансзв’язку України від 12.04.2007 № 285, на приміських маршрутах допускається використання автобусів категорії М2, М3, класу А, В, І, ІІ, ІІІ.

Вимоги щодо екологічних показників транспортних засобів – без обмежень.

Відповідно до пункту 10 Порядку організатор затверджує умови конкурсу, в тому числі обов’язкові, відповідно до статті 44 Закону України «Про автомобільний транспорт». Крім обов'язкових організатор може затверджувати додаткові умови конкурсу.

ДОДАТКОВІ УМОВИ КОНКУРСУ

Забороняється надання послуг з перевезення пасажирів з використанням автобусів, переобладнаних з транспортних засобів іншого призначення, за відсутності протоколів випробувань таких автобусів на відповідність вимогам правил Європейської економічної комісії - № 43 (перевірка маркування безпечного скла); № 36 чи № 52 (залежно від пасажиромісткості, в обсязі вимог законодавчо регульованої сфери до автобусів, що перебувають в експлуатації); № 80 (вимоги до міцності сидінь та елементів їх кріплення, застосування сертифікованих сидінь, відповідність кріплення сидінь типовим схемам та конструктивним рішенням, перевіреним випробуваннями), виданих акредитованими Національним агентством з акредитації випробувальними лабораторіями, відповідно пункту 32 Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 18.02.1997 № 176 (із змінами та доповненнями, далі – Правила).

Для перевізників претендентів встановлюється вимога щодо забезпечення роботи на об’єкті конкурсу, який включає приміські автобусні маршрути загального користування, не менш як одного транспортного засобу, пристосованого для перевезення осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, з дати початку перевезень з поступовим збільшенням їх кількості до 35% загальної кількості автобусів до 31 грудня 2019 року та до 50% - з 1 січня 2020 року.

У разі перемоги у конкурсі перевізник-переможець, керуючись пунктом 31-1 Правил, повинен облаштувати автобуси, які заявлені на конкурс, засобами візуального та звукового інформування про найменування зупинки, зокрема наступної, маршруту з урахуванням вимог статті 28 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в України».

Відповідно до пункту 12 Порядку до участі у конкурсі не будуть допущені перевізники-претенденти, які не надали документального підтвердження відповідності вимогам статті 34 Закону України «Про автомобільний транспорт». Такими документами є:

Відомості про матеріально-технічну базу: юридична адреса, право використання (власність ­– право власності, №, дата видачі, орган що засвідчив документ; оренда або надання послуг – № договору, дата укладання, перелік послуг за договором);

Відомості про персонал перевізника (або суб’єкта господарювання, що надає відповідні послуги на договірній основі), який забезпечує контроль технічного і санітарного стану транспортних засобів перед виїздом на маршрут, медичний контроль стану здоров’я водіїв, проведення інструктажів з охорони праці, пожежної безпеки та безпеки руху, а саме: ПІБ співробітника, ІПН, наказ про прийняття на роботу, документ про базову освіту, документ про підвищення кваліфікації.

Вказана інформація буде використана Організатором виключно для прийняття рішення про допущення перевізника-претендента до участі у конкурсі і будь-якому розголошенню не підлягає*.

*Витяг із Закону України «Про державну службу».

Стаття 8. Основні обов’язки державного службовця

1.     Державний службовець зобов’язаний:

1)     дотримуватися Конституції та законів України, діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України;

12)   зберігати державну таємницю та персональні дані осіб, що стали йому відомі у зв’язку з виконанням посадових обов’язків, а також іншу інформацію, яка відповідно до закону не підлягає розголошенню.

Нарахування балів за системою оцінки пропозицій перевізників-претендентів (Додаток 5, пункт 42 Порядку) проводиться за обов’язкової умови надання перевізником-претендентом документального підтвердження відповідних показників, які необхідно подати до відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та будівництва Новопсковської райдержадміністрації (далі – Організатор) до 08 січня 2020 року.

Автобуси, що пропонуються для використання на приміських внутрішньорайонних автобусних маршрутах, мають бути подані для огляду громадськістю в день проведення конкурсу о 10.00 за адресою: смт. Новопсков, пров. Історичний (Кірова), 1.

 

ДО УВАГИ ПЕРЕВІЗНИКІВ!

З питань щодо переліку документів, умов до об`єкту конкурсу, розкладів руху автобусів на маршруті тощо, звертатись за телефоном: (06463) 2-22-30.

Бланки документів для участі у конкурсі можна отримати безпосередньо у Організатора за адресою: пров. Історичний (Кірова), 1, смт. Новопсков (відділ містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та будівництва Новопсковської райдержадміністрації).

Засідання конкурсного комітету буде проведено 21 січня 2020 року. Початок конкурсу о 10.00 за адресою: : пров. Історичний (Кірова), 1, смт. Новопсков, Луганська область, зала засідань.

Документи для участі в конкурсі у закритому конверті з позначкою № 1 та заява у закритому конверті з позначкою № 2 приймаються до 08 січня 2020 року включно з 9.00 до 16.00 у робочі дні тижня за адресою: пров. Історичний (Кірова), 1, смт. Новопсков (відділ містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та будівництва Новопсковської райдержадміністрації).

На конвертах необхідно зазначати назву перевізника-претендента, який подає документи для участі у конкурсі, дату проведення конкурсу.

Всі особи, які представляють інтереси перевізника-претендента на конкурсі (окрім керівника), повинні мати з собою довіреність, надану перевізником-претендентом.

Плата за участь у конкурсі не стягується.