Прес-центр18 лютого 2019, 16:02

До уваги: забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації жителів району

Забезпечення осіб з інвалідністю та інших окремих категорій населення технічними та іншими засобами реабілітації визначено постановою Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2012 р. № 321 «Про затвердження Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані технічні засоби реабілітації, переліків таких засобів».

До технічних та інших засобів реабілітації, в залежності

від захворювань належать:

протезно-ортопедичні вироби, в тому числі ортопедичне взуття;
спеціальні засоби для самообслуговування та догляду (подушки протипролежневі, крісла-стільці з санітарним оснащенням, сидіння для ванни, східці, умивальник);
засоби для пересування (крісла колісні, електроскутери);
допоміжні засоби для особистої рухомості, переміщення та підйому (палиці, милиці, ходунки);
меблі та оснащення (ліжка, швецькі стінки, столи приліжкові);
спеціальні засоби для орієнтування, спілкування та обміну інформацією (мобільні телефони, годинники, диктофони).

В 2018 році було забезпечено 84 особи 216 одиницями технічних та інших засобів реабілітації на загальну суму 561,724 тис.грн., в тому числі 1 особу району забезпечено електроскутером, вартістю 71081 грн.

Для отримання послуг із забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації необхідно звертатись до управління соціального захисту населення Новопсковської райдержадміністрації.

Медичними показаннями для забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації є:

для осіб з інвалідністю - індивідуальна програма реабілітації інваліда медико-соціальної експертної комісії;
для дітей з інвалідністю та інших осіб – висновок лікарсько-консультативні комісії лікувально-профілактичного закладу або клініки Українського науково-дослідного інституту протезування, протезобудування та відновлення працездатності;
для постраждалих внаслідок антитерористичної операції, яким не встановлено інвалідність – рішення або висновок військово-лікарські комісії.

 

Тел. (06463) 2-22-37