Прес-центр6 квітня 2020, 17:04

До відома населення!Запроваджено ряд додаткових тимчасових режимних обмежень в межах прикордонної смуги та в контрольованих прикордонних районах Луганської області

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 25 березня 2020 року № 338-р «Про переведення єдиної державної системи цивільного захисту у режим надзвичайної ситуації» з метою запобігання поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 спричиненої корона вірусом SARS-СоV-2 до 24 квітня 2020 року на всій території держави введено режим надзвичайної ситуації.

Запроваджено ряд додаткових тимчасових режимних обмежень в межах прикордонної смуги та в контрольованих прикордонних районах Луганської області, а саме: в межах Станично-Луганського, Біловодського, Міловського, Марківського, Новопсковського, Білокуракінського, Троїцького, Старобільського, Новоайдарського районів:

Заборонити:

1. В'їзд та перебування осіб в смузі місцевості від державного кордону на глибину прикордонної смуги, провадження робіт (крім осіб, які займаються сільськогосподарською діяльністю на власних (орендованих) земельних ділянках (паях), які знаходяться в цій смузі, без інформування підрозділу охорони державного кордону, на ділянці відповідальності якого будуть  проводитись такі роботи.

2. Водіям транспортних засобів підвозити і вивозити осіб, які не мають документів, що посвідчують особу та засвідчують право перебування в Україні для іноземців та осіб без громадянства.

3. Рух (з'їзд) транспортних засобів в об'їзд (з) автомобільних доріг, посадку та висадку осіб, залишення транспортних засобів, будь-яких товарів та предметів, розвантаження чи завантаження майна, здійснення розворотів транспортних засобів без фактичного перетину кордону між лінією державного кордону та пунктами пропуску.

4. Проведення туристичних подорожей в межах прикордонної смуги.

5. Проведення будь-яких робіт в межах прикордонної смуги в період з 18.00 до 06.00.

6. Проведення будь-яких колективних заходів (зібрань, мітингів).

7. Знаходження осіб в межах прикордонної смуги в безпосередній близькості біля державного кордону на відстані до 200 метрів, окрім представників правоохоронних органів.

8. Рибальство в річках Айдар, Деркул, Сіверський Донець, Лозна та інших водоймах, по яким проходить державний кордон.

9. Заборонити, без завчасного інформування підрозділів охорони державного кордону перебування, пересування, відпочинок, рибну ловлю, випас худоби в межах прикордонної смуги, за винятком місць, визначених рішеннями місцевих органів влади та погоджених з підрозділом охорони державного кордону.

Перенести терміни відкриття навігації до завершення режиму надзвичайної ситуації та проведення повного комплексу заходів щодо підготовки до навігації.