Прес-центр4 cічня 2019, 15:01

До відома споживачів електричної енергії

Відповідно до Закону України «Про ринок електричної енергії» - український ринок електричної енергії реформується.

Відтак, в січні 2019 року передбачається здійснення відокремлення двох видів діяльності – розподілу та постачання електричної енергії, які раніше здійснювались однією компанією. З 1 січня 2019 року послуги з розподілу електричної енергії на території Луганської області буде здійснювати оператор системи розподілу ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання», а постачання електроенергії буде здійснюватися постачальниками електроенергії.

ТОВ «ЕНЕРА СХІД» із 1 січня 2019 року буде здійснювати постачання електроенергії споживачам Луганської області, у тому числі надавати універсальні послуги побутовим та малим не побутовим споживачам.

Постачальник універсальних послуг здійснює постачання електричної енергії на підставі договору про постачання електричної енергії, який розробляється постачальником універсальних послуг на основі Типового договору про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг.

У межах території діяльності одного постачальника універсальних послуг не допускається здійснення діяльності іншими постачальниками універсальних послуг.

Відтак, щоб продовжити користуватися електроенергією, споживачам необхідно приєднатися до Публічних договорів про надання послуг з розподілу електроенергії та Постачання електроенергії.

 Приєднатись до умов  Публічного договору про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг можна шляхом виконання однієї з наступних умов:

-;

сплативши рахунок за спожиту електроенергію, який Ви отримаєте на початку лютого 2019 року.

Публічний договір у електронному вигляді розміщено на сайті ТОВ «ЕНЕРА СХІД» за посиланням http://lg.enera.ua/contractsprivat.

Якщо у Вас є зауваження щодо персоніфікованих даних у бланку заяви-приєднання (невірні дані щодо власника житла, адреси, паспорту, пільг тощо), потрібно звернутись до відповідного структурного підрозділу Постачальника з підтверджуючими документами для врегулювання питання.

Також звертаємо увагу на те, що діючі тарифи на електричну енергію залишаться без змін до 01.07.2019. За наявності окремого обліку споживання електроенергії за періодами часу розрахунки проводяться за відповідними тарифами та коефіцієнтами