Прес-центр19 вересня 2020, 08:09

До Всеукраїнської акції «Чисте довкілля» та Міжнародного дня чистих берегів долучилися працівники райдержадміністрації та прибрали територію біля річки Айдар

Хочеться, щоб такі акції згодом стали рідкістю, а потім зовсім зникли. Хочеться, щоб  кожен з нас, усвідомлював свій вплив на природу, змінив своє відношення до неї, ставав більш відповідальним. Хочеться, щоб не тільки береги, а й все довкілля, були чистими не від того, що там прибрали, а від того, що там не смітять.

Часто люди самі не усвідомлюючи того стають основною причиною недбалого ставлення до природи та збереження її ресурсів: викидаючи сміття, вирубуючи дерева, забруднюючи водойми, тощо. Але кожен з нас може долучитися до збереження чистого довкілля і це не так важко, як здається на перший погляд. Не обов’язково дотримуватися якихось суворих правил, потрібно засвоїти кілька нескладних пунктів, які допоможуть нам зберегти довкілля:
-відмовитися від поліетиленових пакетів та одноразових пляшок та посуду;
-бути енергоефективним у побуті;
-економити воду;
-сортувати сміття.

  Крім того, слід звернути увагу на:
-дотримання правила «сміття має потрапляти туди, де воно найменш завдаватиме шкоди людям та природі»;
-заборонити в жодному разі спалювати сміття;
-пропагувати здоровий спосіб життя в екологічно чистому середовищі.
  Перш за все, треба дбати про чистоту тієї території, де ми проживаємо. Адже чисте довкілля – наше здоров’я. Ми всі добре знаємо як поводитись так, щоб не зашкодити природі, але, нажаль, не всі цього дотримуються. І якщо ми не будемо байдужими до проблем довкілля і дотримуватимемось вище наведених пропозицій, можна сподіватися, що будуть чистими кожна вулиця,місто,село.