Прес-центр6 квітня 2020, 17:04

ДОПОМАГАЮЧИ ЛІКАРЯМ В БОРОТЬБІ З СOVID-19 МИ ДОПОЖЕМО ТАКОЖ І СОБІ!!! ДОЛУЧАЙТЕСЬ!!!

За ініціативи Новопсковської райдержадміністрації, з метою консолідації зусиль громадськості у допомозі медичним закладам району до прийому хворих на корона вірусну інфекцію COVID-19 було підписане спільне звернення Новопсковської райдержадміністрації, ГО «Осинівська», «Білолуцька селищна організація «Лелека», «Моя Новопсковщина» до керівників підприємств, організацій, приватних підприємців та всіх не байдужих мешканців Новопсковського району з проханням долучитися до збору коштів для закупівлі засобів індивідуального захисту медичним працівникам.

СПІЛЬНЕ ЗВЕРНЕННЯ
ДО КЕРІВНИКІВ ПІДПРИЄМСТВ, ОРГАНІЗАЦІЙ, ПРИВАТНИХ ПІДПРИЄМЦІВ ТА ВСІХ НЕ БАЙДУЖИХ МЕШКАНЦІВ НОВОПСКОВСЬКОГО
РАЙОНУ

Станом на 2 квітня 2020 року на території України вже зафіксовано 804 випадки коронавірусної інфекції COVID-19, з них три на території Луганської області. Карантинні заходи дозволяють знизити навантаження на систему охорони здоров’я, але лікарям, які знаходяться в епіцентрі боротьби з коронавірусом, теж необхідні всебічна допомога й підтримка. На території району функціонують два медичних заклади, що забезпечують медичне обслуговування населення району - Комунальне некомерційне підприємство «Новопсковський центр первинної медичної допомоги» та Комунальне некомерційне підприємство «Новопсковське територіальне медичне обєднання». Спільними зусиллями місцевих органів влади проводиться робота з підготовки медичних закладів до прийому хворих на коронавірус COVID-19. Так, для закупівлі засобів індивідуального захисту медичних працівників, медичного обладнання та інших засобів для боротьби з поширенням короновірусної інфекції COVID-19 на прикінці березня поточного рокуза рахунок залишку коштів медичної субвенції, з обласного бюджету було виділено 100 тис.грн, з районного бюджету - 354,8 тис.грн, з бюджету Новопсковської ОТГ - 521,60 тис. грн. для придбання апарату штучної вентиляції легень та здійснення заходів з запобігання та поширення, локалізації спалахів коронавірусної хвороби COVID-19. Проте на тлі постійного збільшення попиту і цін на відповідні товари, виділених коштів все одно недостатньо для повного забезпечення медичних працівників засобами індивідуального захисту і це безумовно ставить їх життя і здоров’я під загрозу. А безпека медичних працівників є запорукою нашої впевненості у подоланні епідемії в країні.
Враховуючи вищевикладене, звертаємося до всіх керівників підприємств і організацій, приватних підприємців та всіх небайдужих мешканців району долучитися до збору коштів для закупівлі засобів індивідуального захисту медичним працівникам, у тому числі біозахисних костюмів, респіраторів, захисних окулярів, медичних рукавичок, медичних масок та дезінфікуючих засобів й інших матеріалів що допоможуть вберегтися лікарям, медичним сестрам від інфікування на СOVID-19 при лікуванні хворих.
Сьогодні, допомагаючи лікарям в боротьбі з короновірусною інфекцією СOVID-19, Ви допомагаєте також і собі та своїм близьким не залишитися завтра без необхідної медичної допомоги.
Збір коштів здійснюють ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ «ОСИНІВСЬКА» за наступними реквізитами:
Код ЄДРПОУ 37325246
Банк: ФЛОУ АТ "Ощадбанк"
МФО 304665
Рахунок № UA263046650000026008300664943
Та ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ «БІЛОЛУЦЬКА СЕЛИЩНА ОРГАНІЗАЦІЯ «ЛЕЛЕКА», реквізити для перерахування коштів:
Код ЄДРПОУ 37942524
Банк: ФЛОУ АТ "Ощадбанк"
МФО 304665
рахунок UA293046650000026001300363360
З повагою і надією на підтримку і допомогу