Прес-центр21 травня 2020, 13:05

Функціонування мобільних бригад для відбору аналізів та проведення тестів із виявлення коронавірусної інфекції COVID-19 в Новопсковському районі

Мобільна бригада КНП «Новопсковське ТМО» є однією з найактивніших в області за кількістю заборів для здійснення діагностичних досліджень на COVID-19. Протягом і цього тижня членами бригади було відібрано і доставлено до ДУ «Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України» зразки збору біологічного матеріалу 31 особи для проведення ПЛР-тестувань на COVID-19, у тому числі:

- хворої особи, що перебуває на лікуванні у інфекційному відділенні з ГРЗ;

- медичних працівників;

- хворих осіб на COVID-19 та контактних з хворими;

- осіб, які прибули з-за кордону та знаходяться на самоізоляції;

- пацієнтів, яким проводиться планова госпіталізація та оперативне втручання;

Окрім цього ще 8 осіб було обстежено мобільною бригадою експрес-тестами. За результатами лабораторних та експрес-тестувань нових випадків захворювання на COVID-19 на території району НЕ ЗАФІКСОВАНО.

Станом на 21.05.2020 на території Новопсковського району кількість випадків захворювань на COVID-19 не змінилася і складає 9 осіб, з них на стаціонарному лікуванні в КНП «Старобільське РТМО» знаходиться 2 особи, 4 особи лікуються амбулаторно в КНП «Новопсковський центр ПМСД» і 3 особи одужали.