Прес-центр27 листопада 2019, 09:11

Громадська організація «ВОЛЯ» на території Луганської області реалізує проєкт «ОБІЗНАНІСТЬ + АКТИВНІСТЬ = УСПІШНА ГРОМАДА»

            Громадська організація «ВОЛЯ» на території Луганської області реалізує проєкт «ОБІЗНАНІСТЬ + АКТИВНІСТЬ = УСПІШНА ГРОМАДА» за підтримки проекту USAID «Демократичне  врядування у Східній Україні», що фінансується Агенством США з міжнародного розвитку. Мета цього проєкту підвищити обізнаність щодо процесів місцевого самоврядування та покращення розуміння реформи децентралізації. З даної тематики заплановано проведення трьох модулів для місцевої влади та активних громадян. Перший модуль «Децентралізація та місцеве самоврядування» було проведено 26 листопада 2019 року в смт Новопсков у приміщенні КЗ «Ценрт культури, дозвілля, туризму і спорту Новопсковської селищної ради» в якому взяли участь представники від Новопсковської районної державної адміністрації. Ключовою темою тренінгу було - створення обֽ’єднаних громад; принцип субсидіарності та включення в систему муніципальних послуг; гендерна політика; роль і функції членів місцевої ради у зв’язках із громадськістю; структура органів виконавчої влади, Статут громади, органи самоорганізації населення.

            Захід пройшов в атмосфері доброзичливого спілкування. Учасники заходу отримали корисну інформацію щодо процесів реформування в Україні.