Прес-центр24 cічня 2019, 15:01

Громадське обговорення перспективних планів розвитку Кам’янської сільської ради

23 січня 2019 року Кам’янська громада зібралася на обговорення перспективних планів розвитку території на 2019 -2021 роки. Голова сільської ради Віталій Плис розповів зібранню, що було зроблено по програмі соціально-економічного розвитку Кам’янської сільської ради, яка була прийнята на 2017-2020 роки, а також зазначив, що планується зробити в найближчі роки.

         У громадському обговоренні взяла участь голова райдержадміністрації Людмила Латишева яка зазначила, що Президентом України на Раді регіонального розвитку в місті Києві було надано доручення регіональним лідерам розробити перспективні плани розвитку територій, обговорити і прийняти їх на рівні громад.  Підтримуючи ініціативу Президента України ми також на районному рівні створили і провели свою Раду регіонального розвитку на якій обговорили перспективні плани розвитку району. Також головою райдержадміністрації було висвітлено питання децентралізації та її переваги в розвитку території.

         З перспективними планами розвитку району на 2019-2021 роки виступила перед присутніми перший заступник голови райдержадміністрації Світлана Слюсарєва, яка зазначила що не менш важливою складовою цього плану є перспектива відкриття на території ради лінії з переробки молока на базі СП «Айдар-Ан-М’ясо», а також у селі Заайдарівка планується впровадити проект «Створення цеху з виробництва вівсяних пластівців на базі сільськогосподарського підприємства СТОВ «Заайдарівське».

         Не обійшли увагою і освітню сферу села. Начальником відділу освіти РДА Світланою Кузнєцовою доведено до відома присутніх інформацію про створення опорних шкіл в районі, про придбання навчальних кабінетів, про нову українську школу, про поновлення комп’ютерною технікою кабінети інформатики та про придбання шкільного автобуса.

З не менш важливим повідомленням звернувся до присутніх Андрій Тарасенко майор служби цивільного захисту щодо створення на території сільської ради Центру безпеки громадян, що надасть можливість швидкого реагування на надзвичайні ситуації.

         У ході дискусії Володимир Калюжний в.о. головного лікаря Комунального некомерційного підприємства «Новопсковський центр первинної медико-санітарної допомоги Новопсковської районної ради» надав відповіді на запитання присутніх щодо реалізації програми «доступні ліки» та розповів про важливість підписання декларацій.

         Також до присутніх звернулася начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Світлана Хомутянська, яка надала інформацію щодо  житлових субсидій та виплат соціальних допомог.

         Громадське обговорення перспективних планів розвитку району та перспективних планів розвитку Кам’янської сільської ради пройшло жваво та продуктивно.