Прес-центр11 cічня 2019, 15:01

Громадське обговорення перспективних планів розвитку району та ОТГ.

У рамках проведення на території району громадських обговорень щодо перспективних планів розвитку територій 11 січня 2019 року в Новопсковському селищному будинку культури відбулося громадське обговорення перспективних планів розвитку району та об’єднаної територіальної громади на 2019-2021 роки.

            Захід відбувся за участі органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, представників освіти, культури, соціальної сфери громади, не байдужих громадян.

            Відкрив зібрання Новопсковський селищний голова Вадим Гаєв зазначивши, що ціль сьогоднішньої зустрічі обговорити і спланувати діяльність ОТГ на 2019-2020 роки. В ході розмови ним було визначено що пріоритетними напрямками в їх роботі буде освітлення вулиць, дороги, як комунальної власності, так і дороги державного та обласного значення, капітальні ремонти та дооснащення дитячих садочків, капітальні ремонти шкіл, дитячо-юнацької спортивної школи, придбання шкільного та службового автобусів. Також на даний час подано проекти до Державного фонду регіонального розвитку для створення нового освітнього простору закладів освіти ОТГ.

            У ході обговорення розвитку території селищного голову підтримала голова райдержадміністрації Людмила Латишева. Вона зазначила, що перша створена в Україні громада йде в ногу з реформами, які відбуваються в Україні, що вони втілюють в життя всі можливі сучасні методи для розвитку території.

             Людмила Латишева довела до відома присутніх, що 12 листопада 2018 року в місті Києві під головуванням Президента України, за участі керівництва країни, областей, районів та ОТГ відбулося сьоме засідання Ради регіонального розвитку. На Раді регіонального розвитку Петро Порошенко поставив регіональним лідерам завдання розробити плани перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки, обговорити і прийняти їх на рівні громад. 30 листопада 2018 року підтримуючи ініціативу Президента України Луганська обласна військово-цивільна адміністрація провела обласну Раду регіонального розвитку на якій представила план розвитку території Луганщини на 2019-2021 роки, який має стати частиною ініційованого Президентом єдиного плану розвитку України. Наш район долучився до цих заходів і провів 21 грудня 2018 року Раду регіонального розвитку району і за її рішенням було надано доручення сільським, селищним радам розробити власні плани розвитку територій.

            Також голова райдержадміністрації розповіла присутнім про основні напрямки розвитку території в різних сферах, і зазначила, що райдержадміністрація і в подальшому буде сприяти і підтримувати всі новації в Україні.