Прес-центр31 cічня 2018, 12:01

Інформація щодо державного пільгового кредитування за програмою «Власний дім»

Починаючи з 1997 року, в Україні розгорнуто роботу з виконання програми підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім», основною метою якої є поліпшення житлово-побутових умов сільського населення, покращення соціально-демографічної ситуації, стимулювання закріплення молоді на селі та збільшення випуску сільгосппродукції і зайнятості сільського населення.

Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів державного і місцевих бюджетів та інших не заборонених законодавством джерел, у тому числі власних коштів громадян.

У Луганській області регіональна програма «Власний дім» реалізується також з 1997 року спеціально створеним комунальним підприємством «Луганський обласний Фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі» (далі - Фонд). Програма «Власний дім» сьогодні є фактично єдиною програмою, що надає можливість сільським жителям одержати пільгові кредити (під 10 % річних, а для багатодітних родин безпроцентно) на будівництво житла та його благоустрій.

            Впровадження програми «Власний дім» у нашому районі було започатковано в 2000 році і покладено на Фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі.

Кредит можуть отримати громадяни України – працівники сільського господарства, соціальної сфери села, військовослужбовці учасники АТО, пенсіонери за умови проживання в сільській місцевості та підтвердження доходів.

Кредити надаються на :

будівництво житла до 300 тис. грн. (не більше кошторисної вартості об’єкта кредитування);
придбання житла – до 200 тис. грн. (не більше оціночної вартості);
реконструкція житла до 150 тис. грн. (не більше кошторисної вартості робіт);
будівництво/реконструкція інженерних мереж (газ, електроопалення, водопостачання) до 50 тис.грн (не більше кошторисної вартості робіт).

Кредит надається на термін до 20 років з погашенням основної суми та відсотків 4 рази на рік (щоквартально).

За додатковою інформацією звертатися за тел. (050)826-95-66.