Прес-центр17 травня 2017, 14:05

Інформація щодо проведення архітектурно-містобудівної ради

17.05.2017 о 9 годині ранку в залі засідань райдержадміністрації відбулося засідання архітектурно-містобудівної ради. Засідання відкрила голова ради Похідняк Т.М.. на розгляд ради було винесено наступне питання: робочий проект  - детальний план території центральної частини смт. Білолуцьк, Новопсковського району, Луганської області (0407.17-ПДП). Проектна організація – ТОВ «Старстройпроект», кваліфікаційний сертифікат серія АА № 001679 від 22.07.2013 року. В обговорені взяли участь:

Похідняк Т.М. доповіла, що метою розроблення детального плану території центральної частини смт. Білолуцьк є будівництво дитячого будинку сімейного типу для багатодітної сім’ї в смт.Білолуцьк. Згідно ст.24 Закону України «Про містобудівну діяльність» забудова  земельної ділянки здійснюється в межах її цільового призначення. У разі відсутності плану зонування  або  детального  плану території, затвердженого   відповідно  до  вимог  цього  Закону, передача (надання)  земельних ділянок  із  земель  державної  або комунальної  власності  у  власність  чи користування фізичним та юридичним особам для містобудівних потреб забороняється.

Козлова О.В. зробила  зауваження щодо відсутності охоронної  зони пам’ятника загиблим воїнам у другій світовій війні, який знаходиться під охороною і запропонований до внесення  до державного реєстру.

Антипова І.В. повідомила про не відповідність розміщення деяких адміністративних та громадських будівель на робочому проекті.

За результатами обговорення вищезазначеного питання містобудівна  рада  прийняла  слідуюче рішення:

- проектній організації ТОВ «Старстройпроект» доопрацювати зауваження до робочого проекту - детальний план території центральної частини смт. Білолуцьк;

- Білолуцькій селищній раді провести громадські слухання розглянутого детального плану території центральної частини смт. Білолуцьк, після чого подати на засідання чергової сесії селищної ради на затвердження з врахуванням результатів громадських слухань.