Прес-центр23 травня 2017, 15:05

Інтелектуальна гра «Євроквіз»

19 травня 2017 року у Луганській області урочисто відсвяткували День Європи в Україні. Третій рік поспіль у м. Сєвєродонецьк з нагоди свята проводиться інтелектуальна гра «Євроквіз» у формі Рейн - рингу. Учні змагаються за звання знавців історії, устрою, культури  країн  Європейського Союзу. У  змаганнях «Євроквіз – 2017», на відміну від минулого року,  взяли участь команди не тільки Сєвєродонецька, а й інших міст та районів Луганщини.

У змаганнях взяли участь шість команд Луганської області, які представляють такі навчальні заклади: Новопсковська ЗОШ І-ІІІ ступенів; Сєвєродонецький НВК та Сєвєродонецький багатопрофільний ліцей; Кремінська школа-гімназія; Лисичанська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 7, Рубіжанська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 10.

Інтелектуальна гра проходила у кращих традиціях євроквізу (вікторини на тему Європи та Європейського Союзу): вона складалася з трьох турів, рівень складності запитань варіювався від легких до серйозних і складних. Питання щодо країн, членів ЄС або відомих політиків,  продемонстрували, хто краще знає «стару добру Європу».

         Найбільше балів, за результатами трьох турів гри, отримала команда Новопсковської ЗОШ І-ІІІ ступенів до якої входили учні 11-В класу: Двухіменна Марина, Сергієнко Всеволод, Пронька Михайло, Шпак Іван.

«Євроквіз» став справжнім святом не лише для школярів-учасників, а й для глядачів, які отримали можливість подивитися оригінальні музичні й танцювальні номери, підготовлені учнями школи, яка нас гостинна зустріла.

Це свято ще раз нам показало, що ми не повинні сидіти склавши руки і чекати, що Європа сама прийде до нас, а навпаки, ми повинні будувати цю Європу своїми руками!