Прес-центр28 серпня 2020, 12:08

КНП "НОВОПСКОВСЬКЕ ТМО" придбало нове медичне обладнання

Протягом останніх двох місяців КНП «Новопсковське ТМО» за рахунок залишків коштів державної медичної субвенції закупило сучасне медичне обладнання на загальну суму 375 тис. грн. .

Так, з метою підвищення ефективності діагностування населення на COVID-19, проведення імуноферментного аналізу на наявність антитіл до коронавірусу в крові було придбано ІФА-аналізатор (вартістю - 95 тис. грн), який дасть змогу медикам визначати, хто з пацієнтів перехворів коронавірусом та має тепер антитіла до цього захворювання. Придбаний ІФА-аналізатор може виконувати дослідження відразу 96 проб. Крім визначених наказом МОЗ України певних категорій пацієнтів, що підлягають безкоштовному тестуванню, медичні працівники первинної і вторинної ланки також будуть мати можливість проходити ІФА-тестування .

Крім того, було придбано:

- монітор пацієнта - медичний апарат, який потрібен для відстеження стану і життєдіяльності хворих після операції і хворих у важкому стані. Вартість апарату – 78 тис.грн.;

- Кріоциліндр (вартість – 119 тис.грн), що дозволить відмовитися від кисневих балонів і забезпечити надійну та безперебійну подачу кисню пологовому будинку;

- сучасний електирокардиограф - 38 тис.грн.

- шприцевий насос – 23 тис. грн.;

- кисневий концентратор -19,5 тис.грн.

Також, на сьогодні медичним закладом проводиться робота з закупівлі муфельної печі, що вкрай необхідна для утилізації біологічних відходів (вартість 199 тис. грн) та дефібрилятору - апарату для проведення серцево-легеневої реанімації при раптовому важкому порушенні ритму серця та фібриляції (вартість 182 тис. грн)

Маємо надію, що придбане медичне обладнання дозволить полегшити роботу медичним працівникам й покращить якість надання медичних послуг пацієнтам.