Прес-центр19 жовтня 2018, 11:10

Конкурс грантів для соціальних підприємців

Фонд Східна Європа та німецька Громадська організація ChildFund Deutschland e.V. оголошують конкурс проектів серед підприємців на створення та розвиток соціальних підприємств як інструменту вирішення соціально-економічних проблем на Сході України та посилення економічної спроможності населення, яке постраждала від наслідків війни, внутрішньо переміщених осіб та приймаючих громад. Дедлайн - 22 жовтня 2018 р.

Мета конкурсу – надати ресурсну і фінансову підтримку для місцевих підприємців на розвиток соціального бізнесу. До участі в конкурсі запрошуються підприємці з Одеської, Харківської, Донецької та Луганської областей. При відборі заявок пріоритет буде надано учасникам тренінгових програмах «Разом надійніше: соціальне підприємництво в партнерстві» та «Соціальне підприємництво: заробляй, змінюючи світ на краще!”, які були організовані Фондом.

За результатами конкурсу планується підтримати до п’яти проектів зі створення або розвитку існуючого соціального бізнесу. Підтримку буде надано для реалізації соціальної цілі підприємства в процесі бізнес-діяльності. Очікується, що проекти сприятимуть працевлаштуванню або підтримці осіб із вразливих груп населення (ВПО, ветерани, люди з інвалідністю), а також включатимуть діяльність, спрямовану на вирішення соціальних та екологічних проблем.

Загальний бюджет конкурсу - 650 000 грн. Максимальний бюджет одного проекту в рамках конкурсу – 130 000 грн. Строк реалізації проекту - 4 місяці, орієнтовно - з 15 листопада 2018 року до 15 березня 2019 року.

Бюджет проекту може включати витрати на виготовлення інформаційно-просвітницьких матеріалів з метою популяризації ідеї соціального підприємства, оплату аудиторських, бухгалтерських, юридичних послуг, оренду офісного приміщення, придбання витратних матеріалів і обладнання, офісної техніки і програмного забезпечення, інші витрати, які сприяють досягненню соціальної мети соціального підприємства.

Витрати, які не можуть покриватись у рамках проекту:

підготовка бізнес-плану для участі в конкурсі;

сплата боргів;

відшкодування витрат, пов'язаних із коливанням валютного курсу;

міжнародні відрядження;

купівля нерухомості;

купівля речей особистого вжитку;

купівля б/у обладнання, у т.ч б/у автомобілів.

Критерії вибору проектів-переможців конкурсу:

наявність соціальної складової в діяльності підприємства з описом цільової аудиторії, підкріпленої результатами досліджень та опитувань;

реалістичність бізнес-ідеї, її узгодженість з проблемою, яку вирішує підприємство в рамках своєї діяльності;

реалістичність прогнозу досягнення підприємством певного рівня дохідності або досягнення точки беззбитковості;

збалансований бюджет.

Перевага надаватиметься тим проектам, які зможуть надати підтримку більшій кількості зацікавлених осіб, а також продемонструють інноваційність у вирішенні соціальних, економічних чи екологічних проблем Донецької, Луганської, Харківської та Одеської областей.

Комплект документів, який подається на участь у конкурсі:

Аплікаційна форма;

Логічна матриця;

Детальний бюджет проекту.

У разі наявності реєстрації юридичної особи, копії реєстраційних документів підприємства чи ФОП;

У разі відсутності реєстрації на момент подачі заявки, копія паспорту та ідентифікаційного коду заявника;

Резюме ключових виконавців;

Листи підтримки від партнерів у реалізації проекту (у разі наявності).

Останній термін подання заявок – 22 жовтня 2018 року. Заявки повинні бути надіслані електронною поштою на адресу mzakharchenko@eef.org.ua з поміткою у темі листа «Конкурс грантів для соціальних підприємців».

Розгляд заявок буде здійснюватися незалежною радою експертів. Рішення про підтримку проектів буде прийняте до 10 листопада 2018 р.

Будь ласка, зверніть увагу:

сплата податків в зв’язку з отриманням фінансування в рамках конкурсу, відповідно до українського законодавства, є відповідальністю отримувачів гранту та не може здійснюватись за кошти проекту;

в разі відсутності реєстрації юридичної особи на момент подачі заявки, заявник зобов’язується здійснити реєстрацію в разі перемоги в конкурсі, як умову підписання договору з Фондом;

в рамках цього конкурсу не надаються гранти політичним партіям, релігійним організаціям та фізичним особам;

учасники конкурсу будуть письмово повідомлені про результати розгляду їхньої заявки;

рішення конкурсної комісії щодо результатів конкурсу перегляду не підлягає;

надані матеріали не повертаються та не рецензуються.

Конкурс проводиться в рамках проекту «Соціальне підприємництво як інноваційний механізм вирішення питань суспільного розвитку», що реалізується Фондом Східна Європа та Громадською організацією ChildFund Deutschland e.V. і є частиною програми «Сприяння розвитку міжсекторного партнерства в цілях захисту інтересів дітей: долучення ВПО до активних учасників процесу». Проект виконується за підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

Детальна інформація за посиланням: https://gurt.org.ua/news/grants/48688/bull/