Прес-центр18 березня 2019, 16:03

"Луганщина - світанок України"

 

        Обласний огляд-конкурс майстрів мистецтв та аматорів народної творчості «Луганщина – світанок України», який проводиться раз на два роки, - є  творчим звітом закладів культури міст та районів Луганської області про свою діяльність та здобутки у сфері культури.

        15 березня Новопсковський район, спільно з Новопсковською ОТГ представили на суд глядачів на поважного  журі концертну програму за участі кращих колективів та солістів, виставку майстрів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва, відеопрезентацію про діяльність та творчі досягнення закладів культури району та ОТГ, а також презентацію елементів нематеріальної культурної спадщини, тим самим виконавши всі умови з підготовки огляду-конкурсу.

Звітному концерту Новопсковщини передувала виставка майстрів декоративно-прикладної творчості, яку відкрили митці поетичного слова. Саме яскравий та емоційний виступ місцевих поетів-аматорів біля книжкової виставки «Мій рідний край в віршах і прозі», налаштував шановне журі на знайомство з Новопсковським краєм. На виставці були представлені близько 200 робіт, які вражали своєю своєрідністю, новизною, різноманітністю і отримали високу оцінку журі. Не залишили байдужими, як журі так і глядачів, виступи самодіяльних артистів, яких привітали та побажали вдалого виступу представники місцевої влади.  Під гаслом "З вірою в майбутнє" артисти подарували всім присутнім безліч емоцій, які сповнювали серце і душу гордістю за талановитий Новопсковський край. Професійну оцінку по закінченні заходу дали члени журі, висловивши свої враження від побаченого та почутого.

         Огляд-конкурс продовжує крокувати містами і районами області. По закінчені будуть визначені переможці  серед міст,  районів та ОТГ області.